23 Юни, 2017 09:45 1 314 0

Бомба беше взривена до полицейски участък, много жертви

  • куета-
  • пакистан-
  • полиция-
  • жертви-
  • бомба-
  • кола-
  • взрив-
  • експлозия

Взривът е бил чут на километри

Бомба беше взривена до полицейски участък, много жертви - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-малко 11 души бяха убити, а над 20 ранени при терористично нападение в югозападната част на Пакистан, съобщи „Дейли Сабах“. Нападението е извършено в град Куета.

Цел на терористите е бил полицейски участък. Експлозията е била толкова силна, че е чута на километри от мястото на инцидента.

Към момента никой не е поел отговорност за нападението. Не е ясно дали атаката е била осъществена от атентатор самоубиец. Няколко автомобила в близост до епицентъра са били напълно унищожени. Прозорците на сгради са изпочупени.

Говорител на местна болница заяви, че броят на жертвите може да се увеличи, защото няколко от пострадалите остават в критично състояние.

„Ал Джазира“ също, че поне пет от жертвите са полицейски служители. Нападението е било извършено в сутрешните часове. В град Куета често се извършват нападения срещу правителствени сили и здания, посочва агенцията.

През месец август миналата година над 70 души бяха убити при терористичен атентат в лечебно заведение, докато два месец по-късно над 60 загинаха при атака срещу полицейски служители.

Куета се намира на близо 100 километра от границата с Афганистан. Провинцията Белуджистан е дом на сепаратистки движения, на талибаните и други въоръжени групировки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА