943 0

Бомба беше взривена до полицейски участък, много жертви

Взривът е бил чут на километри

Бомба беше взривена до полицейски участък, много жертви
Снимка: БТА/ AP

Най-малко 11 души бяха убити, а над 20 ранени при терористично нападение в югозападната част на Пакистан, съобщи „Дейли Сабах“. Нападението е извършено в град Куета.

Цел на терористите е бил полицейски участък. Експлозията е била толкова силна, че е чута на километри от мястото на инцидента.

Към момента никой не е поел отговорност за нападението. Не е ясно дали атаката е била осъществена от атентатор самоубиец. Няколко автомобила в близост до епицентъра са били напълно унищожени. Прозорците на сгради са изпочупени.

Говорител на местна болница заяви, че броят на жертвите може да се увеличи, защото няколко от пострадалите остават в критично състояние.

„Ал Джазира“ също, че поне пет от жертвите са полицейски служители. Нападението е било извършено в сутрешните часове. В град Куета често се извършват нападения срещу правителствени сили и здания, посочва агенцията.

През месец август миналата година над 70 души бяха убити при терористичен атентат в лечебно заведение, докато два месец по-късно над 60 загинаха при атака срещу полицейски служители.

Куета се намира на близо 100 километра от границата с Афганистан. Провинцията Белуджистан е дом на сепаратистки движения, на талибаните и други въоръжени групировки.

Пакистан
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Напиши коментар:


Публикувай