825 2

Казахстан няма да изпраща войски в Сирия

Казахстан може да промени мнението си само след решение на ООН

Казахстан няма да изпраща войски в Сирия
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Казахстан няма да изпраща войски в Сирия, съобщи ТАСС, позовавайки се на казахстанското външно министерство. Ведомството отрече информацията, че ще включи свои сили на фронта.

По-рано Русия обяви, че се водят преговори войници на Казахстан и Киргизстан да се присъединят към операциите в Сирия, насочени към спиране на бойните действия.

Външното министерство на Казахстан обяви, че мироопазващи сили могат да бъдат дислоцирани в Сирия само след решението на Организацията на обединените нации.

Войната в Сирия навлезе в седмата си година. От началото на конфликта милиони сирийци бяха убити или ранени, а огромна част от населението на страната напусна домовете си.

Съществува възможност Русия и Турция ад разгърнат съвместно сили в Сирия, за да подпомогнат мирния процес. Двете страни, заедно с Иран, работят върху механизъм за създаване на зони за деескалация в страната.

Казахстан


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост 2
  Отговор
  1 11:01  23.06.17
  Казахстан и Киргизсран са две от шестте държави, участващ в руският военен съюз, / руското нато/, наречен одкб, с шеф-диригент русия, с откраднат от Договора за НАТО чл.5 - клаузата за колективна защита и вписана в руския договор под чл.4 - http://www.odkb-csto.org/documents/detail.php?ELEMENT_ID=126 Вече не само русия се намесва директно, но и нейните военни слуги от руското нато- одкб /чието съществуване всички руски “защитници“ премълчават, когато дъвчат краката на НАТО/ изявяват желание за намеса. В одкб участват следните държави- русия, грузия, беларус, киргизстан, казахстан и таджикистан.

  Коментиран от #2

 • Андре
  Отговор
  2 11:41  23.06.17

  До коментар #1 от "гост 2":

  все промита сган !

Напиши коментар:


Публикувай