23 Юни, 2017 12:49 2 542 0

Гърция иска България в Шенген

  • румен радев-
  • гърция-
  • българия

Това стана ясно по време на визита на Румен Радев в Атина

Гърция иска България в Шенген - 1

Гърция иска България в Шенген. Това стана ясно след среща на президента Румен Радев с гръцкия му колега Прокопис Павлопулос в Атина, пише НОВА.

„Важното е това да го чуят и другите европейски страни”, беше коментарът на българския държавен глава.

Това е първото посещение на Радев в Югоизточна Европа. Членството на България в Шенген е единият фактор за стабилността в региона.

Другият е съдействието между двете държави за спиране на нелегалната миграция, борбата срещу тероризма и връзките между въоръжените сили на двете държави.

Освен българското членство в Шенген, двамата президенти обсъдиха и членството на общите ни съседки в Европейския съюз. За това обаче гръцкият държавен глава постави важно условие - те да зачитат историята и културното наследство.

„Липсата на уважение към историята и цивилизацията е доказателство за лоши намерения”, каза Прокопис Павлополус и даде пример с църквата „Света София” в Истанбул.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: