Last news in Fakti

23 Юни, 2017 13:58 1 164 0

Тръмп избра милиардер за посланик в Лондон

  • сащ-
  • посланик-
  • великобритания-
  • доналд тръмп-
  • милиардер-
  • уди джонсън-
  • ню йорк джетс

Уди Джонсън финансира кампанията на Тръмп през миналата година

Тръмп избра милиардер за посланик в Лондон - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп ще номинира милиардер за посланик на страната във Великобритания, съобщи „Скай нюз“.

Държавният глава на Щатите ще гласува доверие на Уди Джонсън, който е собственик на известния отбор по американски футбол „Ню Йорк Джетс“.

По-рано тази година Тръмп намекна, че е избрал Джонсън за престижен дипломатически пост. 70-годишният филантроп може много скоро да се окаже на Острова.

Британските медии припомнят също така, че Уди Джонсън помогна финансово на Доналд Тръмп по време на президентската му кампания през 2016 година. Републиканецът победи кандидатката на демократите Хилъри Клинтън.

Как реагираха в „Ню Йорк Джетс“ на информацията, че Тръмп ще номинира Джонсън за посланик в Лондон? Президентът на отбора Нийл Глат заяви, че всички са много горди с него и са развълнувани, че той може да стане посланик на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: