23 Юни, 2017 14:56 3 121 15

Смъртта дебне от небето (ВИДЕО)

  • сирия-
  • ислямска държава-
  • въздушни удар-
  • коалиция-
  • сащ-
  • авиация-
  • ракка

472 цивилни са убити при въздушните удари в Сирия, нанесени за месец от международната коалиция

Смъртта дебне от небето (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Въздушните удари в Сирия на международната антиджихадистка коалиция, оглавявана от САЩ, са отнели живота на 472 цивилни за един месец, съобщи сирийският Център за наблюдение на правата на човека, цитиран от в. "Дейли мейл".

Данните са за периода 23 май-23 юни. Броят на убитите цивилни при въздушни удари за един месец е най-високият, откакто многонационалната коалиция започна да нанася удари срещу джихадистите в Сирия на 23 септември 2014 г.

Сред жертвите през изминалия месец има 137 деца. Цивилните са убити при удари срещу обекти в провинциите Ракка и Деир аз Зур в северните и източни райони на страната.

Смъртта дебне от небето (ВИДЕО)

От началото на интервенцията на международната коалиция в Сирия са убити 1953 цивилни, сред които 456 деца и 333 жени.

Във войната в близкоизточната страна бяха убити повече от 320 000 души от март 2011 г. досега.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Андре

    10 8 Отговор
    Я да видим статистика за броя на невинните деца,жени,братя,сестри,майки,бащи...жертви на тероризма в ЕВРОПА ?
    Това е война и думата хуманност не съществува.... за съжаление !

    Коментиран от #7, #8

  • 2 Гост 2

    9 13 Отговор
    Фейк новина-сътворена от хибридната война на Путин.

    Коментиран от #3

  • 3 СЛУГА

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост 2":

    ЕДИ НА МЯСТО АКО ТИ ДЪРЖИ И ТОГАЗ ПИШИ ФЕЙК ЛИЙ МЕЙК ЛИИ
  • 4 Скорпион29

    9 8 Отговор
    Гледайте ги гадовете какво правят и после що имало тероризъм по Европа
  • 5 руслямска държава

    8 9 Отговор
    Ето го ,ве - за съюзниците на Рашка се загрижил -ИДИЛ
  • 6 Скорпион29

    10 4 Отговор
    Още ли не сте се разквичали тука бе сороси?

    Коментиран от #9

  • 7 Скорпион29

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Андре":

    Пожелавам ти да го изживееш най искрено
  • 8 Трол

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Андре":

    Да ама когато рашъните бомбиха Алепо имаше козяшки вой до небесата.
  • 9 стоян георгиев

    4 9 Отговор

    До коментар #6 от "Скорпион29":

    разкажи ни пак за американската икономика бе скорпи.снощи се смях на воля.значи като руснаците удряха и удрят цивилното население ,тези дето го съобщаваха бяха лъжци ,а сега казват истината:),а?нали бяха в лондон и организацията бе от един човек криминален престъпник?сега обаче му вярваш а?по въпроса с бомбандировките.американците са убили 2000 човека по тези данни за няколко години ,а асад и руснаците са утрепали около 200000 човека :).основните убити са в рака където идил държи като жив щит цивилното население,но и сред въпросните уж цивилни има много джихадисти,преселници от други региони и страни дошли в рака заедно с техни близки дето се бият на страната на идил.та в рака няма да има милост ни кюрди,ни коалиция ще имат доверие на уж местните.за съжаление ще загинат и маса невинни ,но няма кво да се направи.тва не е мосул и тук няма да се жертват кюрдите за да се избегнат цивилни жертви .

    Коментиран от #10, #13

  • 10 на деса шушито

    7 4 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Разкажи ни пак как за няколко седмици превзе Мосул!

    Коментиран от #14

  • 11 Бай хой

    5 3 Отговор
    Защо ли запад ите "свободни" и "независими" меьии не разнасяха трупчета на деца и ванчето тръмповото не плака горчиво? А десито пак се прави на икономист.
    Излиза че и децата преди месец са били из ити от коалицията на сащ за да се обвини Асад. И камерите и д урналистите им бяба на точното място в точното време.
  • 12 гостъ

    5 1 Отговор
    И Русия и САЩ са там уж да защитават Сирия,а дефакто напрактика докато ги ,,спасяват ,,сирииците просто изчезват-измират .Това не е ли просто една много добра сделка между т.нар.,,велики сили,,
    Когато не остане кой да им пречи просто ще се преместят на друго място иконфликта ще приключи-,,справедливостта ще възтържествува,,.
    А ние комай им се връзваме.Те умните хора са го казали хляб и зрелища,но колизеума просто се премести.Един кеч мания това за нас е днес политиката.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #10 от "на деса шушито":

    нато и компания го превзеха ,не за няколко седмици ,а за няколко месеца.сега ще превземат и рака .после ще ти разкажа и за асад и дамаск.лошото е че след това няма да има денги ...

    Коментиран от #15

  • 15 на Деса шушито

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Е да ама ти разкажи как каза, че за няколко седмици щяхте да го превземете! И после отивам под моста, щото денги нет.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания