23 Юни, 2017 15:42 1 994 5

Сърбия: Приятелството с Русия е наш приоритет

  • томислав николич-
  • сърбия-
  • белград-
  • дмитрий рогозин
Сърбия: Приятелството с Русия е наш приоритет - 1
Снимка: БТА/АР

Приоритет за Сърбия е приятелството с Русия, заяви бившият сръбски президент Томислав Николич, който е председател на Съвета за сътрудничество с Русия и Китай, предаде ТАСС.

Вече не съм президент, така че мога да говоря свободно: отдавна сме определили приоритетите си и сред тях е приятелството с Русия, като същевременно се уважават всички други страни, каза Николич на среща с руския вицепремиер Дмитрий Рогозин.

Рогозин благодари на събеседника си за успешното сътрудничество досега и изрази надежда за плодотворно партньорство в бъдеще.

Рогозин заяви още, че е обсъдил с новоизбрания президент на Сърбия Александър Вучич въпроси, свързани с икономическото сътрудничество между Москва и Белград.

Рогозин пристигна в Белград снощи. Той оглавява руската делегация, която ще присъства днес на церемонията по встъпване в длъжност на президента Вучич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спас

    13 7 Отговор
    И нас това какво ни интересува...

    Коментиран от #3

  • 2 Нонсенс

    12 7 Отговор
    А наоколо ЕС и НАТО. Свободно движение на стоки и капитали. Процъфтяващи и проспериращи икономики, преодоляли историческите различия.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Варна

    5 7 Отговор
    Това са глупости! - Сърбия няма да има избор. За тях няма друг път освен да влязат в ЕС, а следователно и НАТО. Както стана ясно от преди няколко дни Сърбите предприеха мерки за отварянето на следващите 2 глави за присъединяване!
    За това декларираното от Николич няма стойност. - Приказките са едно, а действията съвсем други
  • 5 antimediator

    4 6 Отговор
    Поредната хибридна новина с която руснаците се опитват да манипулират общественото мнение и тук услужливо им помагат.
Новини по държави: