735 4

Facebook на война срещу езика на омразата

Facebook на война срещу езика на омразата
Снимки: БТА/АР

Американският интернет гигант Facebook стартира в Обединеното кралство програма за подпомагане на неправителствените организации в борбата срещу езика на омразата, предаде Би Би Си.

"Инициатива за гражданска смелост онлайн" е проект, който ще позволи на различните организации да споделят опит и да разработят най-добрите практики за борба с езика на омразата, се казва в комюнике на социалната мрежа.

В проекта участва фондация "Джо Кокс", създадена в памет на убитата през 2016 г. депутатка от Лейбъристката партия, и няколко еврейски и мюсюлмански организации.

Facebook на война срещу езика на омразата

"Използваме технология като изкуствен интелект, за да открием и премахнем от платформата си терористична пропаганда. Имаме екипи от анализатори и експерти в областта на контратероризма по цял свят, които работят за премахване на екстремистко съдържание оттам", заяви главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг при обявяването на новата инициатива.

Великобритания

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дедо Грую
  Отговор
  1 18:15  23.06.17
  Фейбукът е една световна клоака, където попаднеш ли няма измъкване. Автоматично си картотекиран и големото брат събира, гледа каквото докопа.

  Коментиран от #4

 • новият световен ред
  Отговор
  2 18:28  23.06.17
  Събирачите на души, като фейсбук и подобни "социалки" са новите робовладелци, но робите още не са го разбрали! Най-тъжното е че хората сами, доброволно им стават роби :(
 • Скорпион29
  Отговор
  3 22:51  23.06.17
  Ако плюваш по Русия не е език на омразата но ако плюваш по САЩ е езика на омразата виждате ли двойния аршин, затова нямам фейс.
 • Morgoth
  Отговор
  4 09:43  24.06.17

  До коментар #1 от "Дедо Грую":

  Ако мислиш, че в тоя форум мненията ти не се следят далеч си от истината. Един път логнеш ли се в Гугъл браузера помни и после събира какви ли не данни за да ти прати правилните реклами. А дали само за рекламите? Много от другите плъгини за браузер правят същото за други фирми. Опазването на личната информация вече е невъзможно. Свиквай.

Напиши коментар:


Публикувай