23 Юни, 2017 17:36 1 125 4

Facebook на война срещу езика на омразата

  • facebook-
  • фейсбук-
  • омраза
Facebook на война срещу езика на омразата - 1
Снимки: БТА/АР

Американският интернет гигант Facebook стартира в Обединеното кралство програма за подпомагане на неправителствените организации в борбата срещу езика на омразата, предаде Би Би Си.

"Инициатива за гражданска смелост онлайн" е проект, който ще позволи на различните организации да споделят опит и да разработят най-добрите практики за борба с езика на омразата, се казва в комюнике на социалната мрежа.

В проекта участва фондация "Джо Кокс", създадена в памет на убитата през 2016 г. депутатка от Лейбъристката партия, и няколко еврейски и мюсюлмански организации.

Facebook на война срещу езика на омразата

"Използваме технология като изкуствен интелект, за да открием и премахнем от платформата си терористична пропаганда. Имаме екипи от анализатори и експерти в областта на контратероризма по цял свят, които работят за премахване на екстремистко съдържание оттам", заяви главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг при обявяването на новата инициатива.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    5 3 Отговор
    Фейбукът е една световна клоака, където попаднеш ли няма измъкване. Автоматично си картотекиран и големото брат събира, гледа каквото докопа.

    Коментиран от #4

  • 2 новият световен ред

    5 3 Отговор
    Събирачите на души, като фейсбук и подобни "социалки" са новите робовладелци, но робите още не са го разбрали! Най-тъжното е че хората сами, доброволно им стават роби :(
  • 3 Скорпион29

    3 1 Отговор
    Ако плюваш по Русия не е език на омразата но ако плюваш по САЩ е езика на омразата виждате ли двойния аршин, затова нямам фейс.
  • 4 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо Грую":

    Ако мислиш, че в тоя форум мненията ти не се следят далеч си от истината. Един път логнеш ли се в Гугъл браузера помни и после събира какви ли не данни за да ти прати правилните реклами. А дали само за рекламите?
    Много от другите плъгини за браузер правят същото за други фирми. Опазването на личната информация вече е невъзможно. Свиквай.
Новини по държави: