1 816 0

Връщат в индонезийски затвор избягалия българин

Отново зад решетките...

Връщат в индонезийски затвор избягалия българин
Снимка: БТА/ AP

Индонезийските сили за сигурност ескортираха обратно в затвора българина Димитър Илиев, който успя да избяга през дупка от килията си, съобщи „Ню Йорк дейли нюз“.

43-годишният българин и 31-годишният индиец Сайед Мохамед Саид бяха сред четиримата арестанти, които успяха да избягат преди няколко дни от затвор в Денпасар.

През 70-сантиметрова дупка и дълъг тунел с вода те успяха да се измъкнат, но по-късно бяха задържани от силите за сигурност. Илиев бе върнат отново в затвора.

През 2016 година той бе осъден на дванадесет години зад решетките заради кражба на данни от потребители, ползващи банкомати на остров Бали.

Полицията от Източен Тимор предаде на индонезийски сили за сигурност българския гражданин и неговия съучастник. Именно в Източен Тимор бяха арестувани двамата бегълци.

Те са задържани първоначално за нелегално пребиваване в Източен Тимор, но след това властите получават информация, че двамата са затворници, замесени в няколко измами.

Индонезийската полиция продължава да издирва още двама избягали затворници – 33-годишен австралиец и 50-годишен малайзиец.

Снимка: БТА/ AP

Връщат в индонезийски затвор избягалия българин

Индонезия

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай