24 Юни, 2017 17:52 1 547 0

Манчестърският атентатор създал бомбата, гледайки клипове

  • салман абеди-
  • терорист-
  • видеа-
  • бомба-
  • манчестър-
  • атентат

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в Манчестър

Манчестърският атентатор създал бомбата, гледайки клипове - 1
Снимка: БТА/ AP

Атентаторът самоубиец, който уби 22 души след концерт на американската певица Ариана Гранде в Манчестър, е създал бомбата, гледайки клипове в YouTube.

Това съобщи „Ивнинг стандарт“, позовавайки се на нова информация на разследващите. Салман Абеди е гледал видеа в интернет, които са му помогнали да направи взривното устройство.

Освен това терористът е свалял и различно съдържание с информация за химическите вещества, нужни за направата на експлозива. Той беше детониран във фоайето на „Манчестър Арена“, където Гранде пя пред десетки хиляди свои почитатели.

След появилата се информация говорител на онлайн платформата за видеосподеляне заяви, че служителите в YouTube правят всичко възможно, за да свалят подобни кадри.

Британските служби смятат, че Абеди е действал сам, но полицията не изключва да е получил помощ и да е част от по-широка терористична мрежа. Отговорност за нападението в Манчестър пое джихадистката групировка „Ислямска държава“.

Няколко дни след атентата британските служби разкриха, че Салман Абеди е планирал удара в продължение на една година. Това става ясно от извлечения на банковите сметки на мъжа, който се взриви в град Манчестър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: