5 765 3

В САЩ разрешиха на бременните да убиват

Смехотворен правен гаф

В САЩ разрешиха на бременните да убиват
Снимка: Shutterstock

Законодателната власт в североизточния американски щат Ню Хампшър по погрешка прокара закон, който на практика разреши на бременните да убиват, съобщи „Хъфингтън поуст“.

Законопроектът, внесен от републиканците, бе подложен на внимателен правен анализ заради неясни норми, свързани с аборта.

В редовете се споменават изключения, при които бременни жени могат да извършат аборт – на плода след 20-ата седмица. Скоро след това обаче стана ясно, че законът, който защитава жените от наказателно производство и обвинения в „убийство на плода“, е неясен.

На практика се оказа, че бременни жени могат да убият безнаказано дори възрастен човек, като от това няма да следва повдигане на тежко обвинение.

Законопроектът бе променен заради „граматическите“ грешки и странната формулировка, според която всяко действие, извършено от бременна жена, би било законно дори в случай на убийство.

Правни експерти посочиха, че бременните жени в Ню Хампшър са имали право да убиват хора – стига законът да бъде интерпретиран по този абсурден начин.

САЩ

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай хой
  Отговор
  1 18:45  25.06.17
  Големи смехурковци тези говедари ве. Те така действат навсякъде. И в милата ни родина прокараха закон според който окупаторите от нато не носят отговорност пред Български съд за извършени престъпления на Българска територия. Срам и позор.
 • Аарон
  Отговор
  2 19:05  25.06.17
  Ти кскво очаквсш с такъв народ който 27 год. Гласува за грабителите си.
 • незнайко
  Отговор
  3 08:38  26.06.17
  ТОВА СЕ НАРИЧА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК . ИНТЕРПРЕТАЦИИ КОЛКОТО ИСКАШ .

Напиши коментар:


Публикувай