26 Юни, 2017 08:18 1 626 5

Хакери отново щурмуваха САЩ

  • сащ-
  • хакери-
  • атака-
  • нападение

Цел на хакерите този път са правителствени уебсайтове

Хакери отново щурмуваха САЩ - 1

Американски правителствени уебсайтове, много от които в щата Охайо, бяха атакувани от хакери, които отправиха послание, изразяващо подкрепа за терористичната групировка "Ислямска държава", предаде АП.

На уебсайта на републиканския губернатор на Охайо Джон Кейсик беше публикувано послание, в което се казваше: "Ще ти се търси отговорност, Тръмп - на теб и на всички твои хора, за всяка пролята капка кръв в мюсюлманските страни."

Посланието, оставено от хакерите, завършваше с думите: "Обичам "Ислямска държава".

Същото послание се появи и на правителствени уебсайтове в град Брукхейвън, щата Ню Йорк, и окръг Хауърд, щата Мериленд.

Сред атакуваните правителствени уебсайтове в Охайо бяха интернет страницата на съпругата на Джон Кейсик - Карън Кейсик, Управлението за медицинска помощ, Управлението за реабилитация и изправление и Комисията за контрол на казината.

Ръководителят на отдела за комуникации на Управлението за административни услуги на Охайо Том Хойт беше един от служителите, потвърдили атаката.

Всички засегнати сървъри са изключени от интернет и ние разследваме как тези хакери са могли да обезобразят тези уебсайтове. Работим и с правоприлагащите органи, за да разберем по-добре какво се е случило, каза той.

Хакерските действия са част от кибертероризъм, засегнал правителства и корпорации по света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    8 19 Отговор
    Сделано в РОССИЯ!
  • 2 мунчо

    10 11 Отговор
    Руски пияни боклуци! Путин е шефа на ИД!

    Коментиран от #4

  • 3 666

    8 7 Отговор
    Вече всичко е ясно. Не Русия се е намесила в изборите в САЩ, а "Ислямска държава". Това обяснява и подкрепата на президентът на САЩ към най-верните му поддръжници - ИДИЛ.
  • 4 Идиот

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "мунчо":

    Само ти ли не си разбрал още кой стои зад ислямска държава?
    Само платените герберастки тролове останахте неграмотни и полуинтелигентни. То и за това сте си герберастчета.
    Прогледнете малко.
    ИД атакувала компютрите. Глупости на търкалета! Още малко и на луната ще пишат, че са кацали. А нашите сайтове само ще им повтарят глупостите.
    за това не гледам телевизия, не слушам радио и чета такива жърти сайтове като този за забавление. Нищо вярно не може да се прочете тук. Само лъжи и пропаганда.
  • 5 Путин

    3 0 Отговор
    Казах им аз да не носят децата от детцките градини лаптопи и да им спрат безжичния нет! Ама на, не слушат и пак проблем.