26 Юни, 2017 09:57 2 553 15

Израел отново бомбардира цели в Сирия

  • израел-
  • сирия-
  • бомбардировка-
  • голански възвишения

Еврейската държава нанася въздушни удари или отвръща на огъня, ако има конкретна заплаха

Израел отново бомбардира цели в Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

Израел съобщи, че е нанесъл удари по сирийски военни цели, след като заблудени снаряди, изстреляни в боеве в сирийската гражданска война паднаха на контролираните от него Голански възвишения, предаде "Ройтерс".

Сирийските снаряди паднаха на открит район в северната част на Голанските възвишения. Ранени няма. Израелската армия заяви, че в отговор е обстреляла "две артилерийски позиции и камион с боеприпаси, принадлежащи на сирийския режим".

Израел нанася за втори ден ответни удари след случаен обстрел от сирийска територия.

Като цяло Израел не се намесва в сирийската гражданска война. Еврейската държава само охранява границата по Голанските възвишения и нанася въздушни удари или отвръща на огъня, ако има конкретна заплаха.

Израел отново бомбардира цели в Сирия

Израел завзе Голанските възвишения във войната от 1967 г., припомня "Ройтерс".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кики

    21 34 Отговор
    С400 в платен отпуск ли са ....или са като всичко сделано,неефективни...

    Коментиран от #2, #4, #12

  • 2 Експертен отговор

    13 26 Отговор

    До коментар #1 от "кики":

    Статия писана от израелски експерти В статията се говори за F 22 но е аналогично съотношението на силите и с F 35 Обаче имам една себележка - САЩ имат също и стелт дронове способни да нанасят удари .


    http://rusjev.net/2016/12/16/pochemu-s-400-ne-vidyat-f22/?utm_medium=referral&utm_source=lentainform&utm_campaign=rusjev.net&utm_term=1265441s13336&utm_content=5467876
  • 3 Скорпион29

    32 10 Отговор
    И тия натрапници потомци на ци....те ще го гризнат скоро и 10 ядрени бомби няма да им помогнат, Иран е там и е готов това не са 50те години

    Коментиран от #6

  • 4 Дедо Грую

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "кики":

    Не виждаш ли, че на някои много им се иска да отворят голям военен конфликт и търсят всякакви провокации?
  • 5 onq s konq

    4 7 Отговор
    В случая серейската армия абсолютно няма вина за неточната си стрелба,а просто още няма опитЗащото не може до вчера да мяташ варелни бомби с катапулт и изведнъж да почнеш да стреляш със истински снаряди и оръдия професионално.

    Коментиран от #8

  • 6 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    4 8 Отговор

    До коментар #3 от "Скорпион29":

    Ние като Българи не се интересуваме кой ще го гризне скоро ! Сирийци евреи , иранци или Путин ще отнесе хурката !!!Ти ако пишеш някъде от степите ,явно си засегнат от такива дейности!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Скорпион29

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Ти зщо си мислиш че си говорител на всички българи? И говориш в множествено число НИЕ по скоро ТИ не се интересуваш а не НИЕ.Говори само от твое име ,,АЗ" Ако беше патриот щеше да знаеш каде ни е интереса и кои са истинските ни приятели - ЕНИЧАР
  • 8 на коня под опашката

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Съвършенно вярно! Същото, като до вчера да бъркаш българското знаме с унгарското, а днес да се правиш на военен тактик, и то без да си помирисвал казарма.
  • 9 ф22

    6 4 Отговор
    Ясно защо С-400 е безпомощна от прочетения линк.Дори да излезе радарен отпечатък от разстояние 390км., както е проектирана системата едва при разстояние от 28км., може да проведе ефективна контраатака, когато могат да се изстрелят ракети по ф-22.
    Само, че Раптора може да го атакува от разстояние 110км и ако са повече машини могат да напуснат зоната безпроблемно.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Експертен отговор

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "ф22":

    Да , така е . Обаче когато имаш ферари и пикап мебелите ще си ги прекарваш с пикапа ,а не с ферарито. Затова аз смятам, че за неутрализирането на радарите и зенитните батареи ще се използват дронове , а не Ф-22.
  • 11 Трол

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "ф22":

    С 400 няма нищо общо със случая, още повече Ф22! Защото израелците имат Ф35, Раптора не е за продажба и го ползват само америте! Чети, учи и после говори-пиши.

    Коментиран от #13

  • 12 5678

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "кики":

    Пратили са от тия надуваемите изглежда
  • 13 Експертен отговор

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Трол":

    Е ти много си чел .
    САЩ имат около Сирия поне 20 Ф22

    Коментиран от #14

  • 14 Трол

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Експертен отговор":

    Да американците имат Ф22 в Сирия,колко? Явно ти и Пентагона може да кажете. Нооо,темата е за израелските удари,а те нямат Ф22. И аз коментирам по темата,а ти да имаш да кажеш нещо смислено по нея?
  • 15 Барчо

    3 0 Отговор
    Тази първата снимка дето е публикувана в тази статия като нагледен материал за "ударите" на Израел беше излъчена като клип от руснаците, че е попадение на една от шесте изстреляни ракети. Беше някакъв подземен и наземен склад за оръжие на ИД. Излъчиха и шесте попадения. На кое да вярваме?