1 413 9

Нов старт на делото срещу българина-вандал в Берлин (ВИДЕО)

Стартът се провали заради пристрастия на съдебен заседател

Нов старт на делото срещу българина-вандал в Берлин (ВИДЕО)
Анатоли Стайков

Германски съд ще опита да даде нов старт на процеса срещу 28-годишния Светослав Стойков, блъснал германка по стълбите на метрото в Берлин.

При първия опит процесът бе спрян още преди четенето на обвиненията. Причината бе свързана с подозрения за пристрастие на един от съдебните заседатели, поради което съставът на съдебното жури бе изцяло подменен.

Атаката бе извършена на 27 октомври 2016 г. в станция на метрото в Берлин. Българският гражданин от ромски произход, родом от Добрич, нападна в гръб млада жена, и с ритник в гърба я засили по стълбите. В резултат беззащитната жертва получи тежки наранявания, включително счупена ръка.

Властите успяха да идентифицират нападателя на чрез записи от охранителните камери. Германската полиция арестува 27-годишния Стойков, разпознат от случаен пътник в автобус. От Прокуратурата уточниха, че нападателят не е оказал съпротива при задържането.

Ако бъде признат за виновен, Стойков може да получи присъда за лишаване от свобода от шест месеца до десет години.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост 2
  Отговор
  1 10:55  26.06.17
  1. Не е българин, а български гражданин. Според законодателството на Р. България , под думата “българин“ се разбира лице от българската народност, а под думата “ български гражданин“ се разбира всеки български гражданин, независимо от коя народност е. 2. Съгласно българското законодателство, не съществува юридическа терминология “българин от ромски произход“. Това е германската юроидическа терминология, съгласно германското законодателство. След като се превежда един материал от немски на български език, поне го превеждайте в унисон с българското законодателство, особено след като е предназначен за българската публика и след като факти. бг принадлежи на фирма, регистрирана по бг. законодателство.
 • Дедо Грую
  Отговор
  2 11:02  26.06.17
  Не е БЪЛГАРИН! Стига сте го опявали едно и също нещо като мантра! Това е циганин с български паспорт! Покрай такива на истинските хора незаслужено им се вменява вина. Вие журналята, също имате пръст в това.
 • Янко
  Отговор
  3 11:47  26.06.17
  То май и германското правосъдие има проблеми с циганите! Я да видим какъв пример ще дадат!
 • azzzz
  Отговор
  4 13:27  26.06.17
  Един шамар да удариш на циганин в България и веднага вой до небето разбираш ли как ВСИЧКИ българи били расисти и не знам още какви. Ама същият циганин в чужбина станал българин? Е след като циганите са българи тогава за какъв расизъм си говорим

 • гост
  Отговор
  5 13:43  26.06.17
  В чужбина Светослав в България Сали !!!!!! Не знаят две думи на Български !!!!! Но в чужбина Българи !!!! Крайно време е в личните документи да се пише кой какъв е !!!!!
 • гост
  Отговор
  6 14:21  26.06.17
  Със сигурност няма да му дадат минимума. Еквивалентно е със случката у нас където възрастна жена бе изритана пак така брутално и е с фрактура, която я обездвижва за много месеци и години напред. Но разликата е, че в Германия този е в ареста и делото ще се приключи за 2,3 месеца. У нас извършителя е пуснат веднага на свобода и делото вероятно няма да завъши в рамките на 5г, а възрастната жена може да е починала дотогава, агресора ще си живее сред хората и може да извършва други престъпления безнаказано. Само у нас има вариант за 30 висящи дела и криминалния да се разхожда из парковете и баровете.
 • Говньо
  Отговор
  7 14:22  26.06.17
  Тая имала късмет че ако бях аз щях да сляза долу още да я ритам! Щях да и покажа

  Коментиран от #9

 • До Говньо
  Отговор
  8 14:35  26.06.17
  Ти с това мислене не разчитай на късмет . Ако те видя да риташ жена,ще те ритам докато спреш да мърдаш.
 • 9 22:01  26.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай