1 392 0

Купете си часовника на Ал Капоне

Лични вещи на известни гангстери бяха продадени на търг в Бостън

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Артефакти, свърани с някои от най-известните гангстери в САЩ, бяха продадени за над 100 000 долара на търг, съобщи АП.

Джобен часовник с украса от диаманти, принадлежал на Ал Капоне и произведен през 20-те години на миналия век в Чикаго, и ръкопис на музикална композиция, която той написал в затвора Алкатрас през 30-те, бяха сред най-впечатляващите лотове на търга на аукционна къща "Ар Ар окшън" със седалище в Бостън.

За часовника бе платена най-високата сума - 84 375 долара, поясниха от тръжната къща. Купувачът е пожелал анонимност.

Музикалната композиция намери купувач за 18 750 долара. Шеф на "Ар Ар окшън" увери, че не е изненадан от продажбата на лота, свързан с човек, който е по-известен в света на организираната престъпност, отколкото с музикалния си талант.

"Музикалният артефакт хвърля светлина какъв всъщност е бил въпросният индивид - каза той. - Облагородява го и показва, че той е имал въображение и се е отличавал с креативност. Тези хора са талантливи, но за съжаление използват таланта си за осъществяване на престъпните си намерения."

Ливингстън очевидно имаше предвид не само Капоне, но и прочутата двойка Бони и Клайд.

Писмо, написано от Бони Паркър и подписано от Клайд Бароу точно преди смъртта им, бе продадено за 16 250 долара. Сребърен пръстен с форма на триглава змия, принадлежал на Паркър, пък бе купен за 25 000 долара

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай