2 Юли, 2017 00:15 2 018 0

Купете си часовника на Ал Капоне

  • ал капоне-
  • търг-
  • аукцион-
  • бони и клайд-
  • алкатрас

Лични вещи на известни гангстери бяха продадени на търг в Бостън

Купете си часовника на Ал Капоне - 1
Снимка: БТА/АР

Артефакти, свърани с някои от най-известните гангстери в САЩ, бяха продадени за над 100 000 долара на търг, съобщи АП.

Джобен часовник с украса от диаманти, принадлежал на Ал Капоне и произведен през 20-те години на миналия век в Чикаго, и ръкопис на музикална композиция, която той написал в затвора Алкатрас през 30-те, бяха сред най-впечатляващите лотове на търга на аукционна къща "Ар Ар окшън" със седалище в Бостън.

За часовника бе платена най-високата сума - 84 375 долара, поясниха от тръжната къща. Купувачът е пожелал анонимност.

Музикалната композиция намери купувач за 18 750 долара. Шеф на "Ар Ар окшън" увери, че не е изненадан от продажбата на лота, свързан с човек, който е по-известен в света на организираната престъпност, отколкото с музикалния си талант.

"Музикалният артефакт хвърля светлина какъв всъщност е бил въпросният индивид - каза той. - Облагородява го и показва, че той е имал въображение и се е отличавал с креативност. Тези хора са талантливи, но за съжаление използват таланта си за осъществяване на престъпните си намерения."

Ливингстън очевидно имаше предвид не само Капоне, но и прочутата двойка Бони и Клайд.

Писмо, написано от Бони Паркър и подписано от Клайд Бароу точно преди смъртта им, бе продадено за 16 250 долара. Сребърен пръстен с форма на триглава змия, принадлежал на Паркър, пък бе купен за 25 000 долара


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА