26 Юни, 2017 12:00 1 493 1

Бомбена дипломация и куршуми над Марави (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • филипини-
  • ислямска държава-
  • родриго дутерте-
  • марави-
  • иснилон хапилон-
  • емир

Филипинските военни подновиха въздушните удари срещу ислямистите в обсадения град

Бомбена дипломация и куршуми над Марави (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Филипинските военни подновиха въздушните удари и наземните операции срещу ислямистите, които са обкръжени повече от месец в град Марави. Те бяха спрени за кратко заради мюсюлманския празник Рамазан Байрам, предаде "Ройтерс".

Операциите от офанзивата ни са подновени и ще продължим с провежданото им, за да можем възможно най-скоро да освободим Марави, каза говорител на филипинската армия.

По думите му ислямистите нарочно палят пожари в различни точки на града и използват коктейли "Молотов" в четирите квартала под контрола им, за да попречат на настъплението на военните.

Според информацията командната структура на терористите рухва на фона на появилите се съобщения, че техни водещи командири са избягали, включително Иснилон Хапилон, определян като емира на "Ислямска държава" във Филипините.

Бомбена дипломация и куршуми над Марави (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бомбена дипломация и куршуми над Марави (ВИДЕО+СНИМКИ)

Потвърди се информацията, че имат проблеми с командната структура, заяви говорителят. Изпитват и недостиг на боеприпаси, имат много ограничено пространство за действие, а и отбраняваният от тях периметър все повече се стеснява, казват още от командването в Манила


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пиночет

    1 1 Отговор
    Бре ,кво чакат САЩ че не подкрепят техните.Тия ше земат да изгонят ИД и край на конфликта !!!