4 661 6

Ким Чен-ун - мишена номер 1

Атентатори от Сеул планирали убийство на севернокорейския лидер при пътен инцидент или влакова катастрофа

Ким Чен-ун - мишена номер 1
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Бившите управляващи в Южна Корея са планирали физическото отстраняване на лидера на северния враг - Ким Чен-ун. Според японски медии, цитирани от ТАСС, операцията по ликвидирането му била одобрена лично от тогавашния президент Пак Гън-хе.

Държавният глава е подписала в края 2015 г. документ, който включва „смяна на държавното ръководство“ в Северна Корея. Конкретната разработка на съответните операции е била възложена на националното разузнаване.

Разглеждани са няколко варианти, най-вече пътен инцидент или катастрофа с влак, с който пътува Ким Трети. Предприемани са и опити за подпомагане на държавен преврат в Пхенян.Изданието посочва, че втвърдяването на позицията на Сеул към северния съсед е било свързано с активизирането на военни програми на КНДР и на първо място с нейните опити в разработването на атомен арсенал.

Опитите за отстраняването на Ким Чен-ун очевидно не са дали резултат. Смята се, че настоящото ръководство в Сеул няма подобни планове за бъдещето и вероятно ще заложи на дипломацията.

Корея (Република)


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кики
  Отговор
  1 14:10  26.06.17
  Силно се надявам да не се стига до отстраняването на Ким Чен. На нито една държава няма да и е приятно да и убият президента.
 • Монго
  Отговор
  2 14:39  26.06.17
  Ми трепете го и да куртолясате!
 • 3 15:01  26.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Др Гьобелс
  Отговор
  4 15:35  26.06.17
  На тази Пак Гън Хе й видяха сметката, а Ким си остана. Дали не е защото няКОЙ тъкмо това иска - образа на свиреп враг, с който да плащи несъгласните с либерал-демократичния разгул?! Как пък най-големия враг на човечеството е Северна Корея, която не е посегнала на никоя друга държава или територия...
 • 5 14:29  27.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 555
  Отговор
  6 19:15  28.06.17
  Американците имат над 50 неуспешни опита за премахване на Фидел Кастро в Куба та сега Южна Корея ще премахват КИМ Най много да го ядосат.Севрна Корея не е Куба и Южна Корея не е САЩ

Напиши коментар:


Публикувай