27 Юни, 2017 07:59 3 064 6

Израел отново бомбардира ивицата Газа

  • израел-
  • ивица газа-
  • хамас-
  • тел авив-
  • йерусалим

Израелски бойни самолети нанесоха удари срещу позиции на "Хамас" 

Израел отново бомбардира ивицата Газа - 1

Израелски бойни самолети нанесоха рано тази сутрин въздушни удари срещу позиции на "Хамас" в Газа. Те са в отговор на ракетно нападение, извършено преди това срещу Еврейската държава от позиции в ивицата, предаде "Ройтерс", като цитира палестински медицински и военни източници.

Няколко експлозии бяха чути в западната част на град Газа и в централните и южните райони на територията. Няма сведения за пострадали, но спасителни екипи са изпратени в обстрелваните райони.

Израелската армия съобщи, че нейни бойни самолети са нанесли ракетни удари срещу военни обекти на "Хамас" в отговор на ракетно нападение снощи от Газа срещу Израел.

Групировка в Газа, свързана с терористичната организация "Ислямска държава", пое отговорност за ракетното нападение в декларация, изпратена на медиите.

Ислямисткото движение "Хамас" завзе властта в Газа през 2007 г., напомня ДПА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    8 4 Отговор
    браво
    турците ако стрелят по нас
    има да им се извиняваме
  • 2 Фифи

    5 2 Отговор
    "Подпука" не е нивото на журналистика, което очаквам от сериозна медия като Вас. Подпука е от репертоара на кафявата журналистика.

    Коментиран от #5, #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бай хой

    5 1 Отговор
    Ко стаа бре, козяшки мозъци? Уж израелската армия това онова уж ф22,ф35, ф46, а идил превзел територия. И ся кое е вярно хамас ли управлява там или идил? Защото само едното трябва да е вярно. Хамас се бие срещу идил. Факт. Другият факт е че израел са едни от най големите подръжници на идил. Ако Асад успее да прочисти Сирия от джахидистите от идил то при взички положения ще премине към решаване на проблема със западния бряг. Именно затова израел поддържа радикалните ислямисти и подклажда конфликти в района за да отклони вниманието и да държи окупираните територии като налага кървав военен терор.

    За сега руснаците и сирийците бавно и уверено настъпват въпреки провокациите на терористите от сащ, израел и нато. Помним 2012 година когато меркел и обанан крещяха като гитлер как ще диктуват положвнието в Сирия без да питат Русия. А сега май отстъпват като по.рани въпреки че се натресоха като аслани.
  • 5 gosta

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Фифи":

    Ostavi gi. Prosteno im e. Vse pak ne sa jurnalisti
  • 6 глупак

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Фифи":

    Нивото на журналистите отговаря на нивото на държавата и политиците ни.
    Никой не пита с какво право Израел окупира, бомбандира……заселва и изселва…???????