2 593 4

„Ислямска държава“ издава паспорти за рая

Бойците на групировката били мотивирани с обещано място в рая

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Джихадистката групировка „Ислямска държава“ издава паспорти за рая на своите бойци, насърчавайки ги по този начин да извършват самоубийствени атентати, съобщи „Дейли мейл“.

Сирийските въоръжени сили са намерили копия от тези паспорти в наскоро освободените квартали в северния сирийски град Ракка, които бяха под контрола на джихадистите.

Лидерите на групировката са промивали мозъците на своите бойци, насърчавайки ги да сложат край на живота си в името на една възвишена кауза – джихад срещу неверниците.

В замяна те са им обещавали девици в отвъдния живот, стига само да умрат за каузата на „Ислямска държава“. Паспортите за рая били „доказателство“, че ще си получат наградата.

Професионално отпечатаните документи са съдържали стихове от корана, за да насърчат бойците да се самовзривят и да убият колкото може повече врагове на джихадистката групировка.

Давайки паспортите, „Ислямска държава“ е убеждавала своите членове, че ще имат „гарантирано пътуване“ до рая, а не ада. Паспортите обаче не съдържали никаква лична информация за притежателя им.

Сирия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Андре
  Отговор
  1 16:36  27.06.17
  Абе те ще се интегрират сега, имайте търпение... :D Ако зависеше от мене точно 48 часа... и интеграцията щеше да е завършена успешно !
 • помацу
  Отговор
  2 18:31  27.06.17
  Тези"мусюлмани"определено нямат нищо общо с Исляма!!!
 • Барчо
  Отговор
  3 23:34  27.06.17
  Меркел верно ще ги интегрира. И оная англичанката дето и се моли да не си одат. Направо ми се къса сърцето от доброта. Ако раздаваха бежанци, сигурно щях да си взимам редовно. Ама само от тия дето имат паспорти за рая. Право там ще ги пращам.
 • шшш
  Отговор
  4 22:50  29.06.17
  мозък малко да им издадат на тези талибани, ама откъде да го вземеш, материала е кофти, ама пълен шет...

Напиши коментар:


Публикувай