3 683 4

Самолет се вряза в автомобил

Милена Богданова

Самолет Airbus A320, който се е подготвял за излитане, се е врязал в Peugeot 207. За щастие при инцидента на летището в испанския град Аликанте няма пострадали. Единствено е имало 7-часово закъснение на полета.

Самолетът на нискотарифната авиокомпания Vueling е изпълнявал полет от курортния град за Рим. По време на инцидента на борда на самолета са се намирали 153 пътници.

Машината е започнала да се предвижва към пистата и е ударила автомобила, който не се е движел. В резултат на сблъсъка е била нарушена обшивката на десния двигател на самолета.

Причината за инцидента е, че пилотът на Airbus-а не е имал достатъчно добра видимост и не е видял колата. Служебното лице, което към момента е карало автомобила, се разследва от органите на летището, тъй като той не е имал право да се намира там по време на маневри на самолета.

Специалисти коментират, че е можело да се стигне до по-сериозни последствия, ако скоростта, с която се е движел самолета е била по-висока.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Реалист
  Отговор
  1 17:47  27.06.17
  А пък аз си помислих че самолета е обикалял по хотелите да събира туристите - нова услуга. Жалко че още не са я въвели :):):)
 • Пежото е постъпило много хитро
  Отговор
  2 22:27  27.06.17
  Напълно оправдавам постъпката му! Просто количката е искала да се зацепи за самолета и да отпътува за Рим
 • един
  Отговор
  3 10:09  29.06.17
  Тук става дума за може би докосване или айде нека да е удар, ама да се е ВРЯЗАЛ самолета, аде моля ви се..... Отново гръмки безпочвени заглавия, след които човек очаква да прочете за някое камикадзе, а то обикновен инцидент на летище....
 • 4 15:38  29.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай