680 0

Валентин Радев на първо работно посещение в Германия

Валентин Радев на първо работно посещение в Германия
Светослава Ингилизова

Mинистърът на вътрешните работи Валентин Радев направи първото си работно посещение в Германия. В Берлин той разговаря с вътрешния министър на Федерална Република Германия Томас де Мезиер.

В рамките на двустранната работна среща в Берлин двамата министри се обединиха около голямото значение на границите за сигурността на Европа. Министър де Мезиер изтъкна важната роля на България за опазването на външните граници на ЕС.

От своя страна министър Радев благодари за оказаната подкрепа за получаването на 160 млн. евро за опазване на границата и предостави информация за усвояването им.

По време на разговорите двамата министри обсъдиха и предстоящото председателство на България на ЕС, като германската страна пожела успех и обеща помощ.

Българският министър запозна колегата си с приоритетите на българското правителство по време на председателството, сред които са борба с корупцията и организираната престъпност, каналджийството и незаконната миграция. „Ще бъдем безкомпромисни към всякакви прояви на корупционно поведение“, увери германския си колега министър Радев.

Германия


Напиши коментар:


Публикувай