27 Юни, 2017 18:54 1 752 1

Румънската полиция откри 91 мигранти в камион

  • румъния-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • камион-
  • унгария-
  • шенген

Неуспешен опит за преминаване на границата

Румънската полиция откри 91 мигранти в камион - 1
Снимка: Shutterstock

Румънската полиция откри 91 мигранти, скрити в камион за автомобилни части, съобщи „Ей Би Си нюз“. Бежанците са иракчани и сирийци.

Те са заявили на силите за сигурност, че крайната им цел е била Шенгенската зона. Операцията е проведена на граничен пункт Нъдлак с Унгария.

Документите показвали, че камионът превозва частите за Норвегия. Той е бил с турски регистрационни номера. Румънската полиция разкри подробности и за скритите мигранти.

44 от тях са мъже, 18 са жени, а 29 са непълнолетни лица на възраст между 2 и 17 години. Унгария е член на Шенгенската зона, но не и Румъния.

Шофьорът на камиона е споделил пред румънските полицаи, че не знаел за мигрантите в камиона му. Води се разследване за нелегално преминаване на границата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    5 1 Отговор
    Те тези не са минали през България. - Премиера каза че ги ловим!
    - "Това е една гадна инсинуация, би казал Борисов с цел да опетнят името на ГЕРБ"...
Новини по държави: