2 046 8

Фалшива информация за стрелба затвори американска база

Базата беше временно затворена

Фалшива информация за стрелба затвори американска база
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Американска военна база в Хънтсвил, Алабама, беше затворена от силите за сигурност, след като се появи информация за стрелба, съобщи „Фокс нюз“. По-късно се оказа, че става въпрос за фалшива тревога.

Хората са били инструктирани да бягат и да се скрият. Говорител на базата „Редстоун“ заяви, че това не е част от учение, а реална тревога. Всички входове към военната база са били затворени заради създалата се ситуация. Няма информация за пострадали, но властите проведоха разследване.

В базата са разположени повече от 40 000 служители, по-голямата част от които са цивилни. Военната база се разпростира на 30 000 акра. Смята се, че е чута стрелба около центъра „Спаркман“, където се помещава седалището на Авиационния и ракетен команден център.

Няколко политици обявиха, че следят отблизо случващото се край Хънтсвил. Губернаторката на Алабама Кей Ивий също заяви, че следи ситуацията. Инцидентът се случва ден, след като в базата беше проведено учение за справяне с активна стрелба.

Военните съоръжения са създадени през 1941 година, в тях се произвеждат муниции и токсични химикали по време на Втората световна война, посочват американските медии.

Си Ен Ен посочва, че в базата има хиляди служители към отбраната, по-голямата част от които обаче са цивилни. Тяхната работа е свързана с ракетните програми на Щатите, както и космическите изследвания.

Няколко часа след първоначалната суматоха базата беше отворена. Стрелец не е намерен, а по всяка вероятност става въпрос за фалшив сигнал, подаден в полицията.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Kcaniba
  Отговор
  1 20:01  27.06.17
  Наркоманизирани амерски партенки...
 • САЩ÷51
  Отговор
  2 20:12  27.06.17
  Ето вече агресора води и война в вкъщи не им стига войната която изнасят а евче и помеждуси водят края наближава САЩ ÷51

  Коментиран от #8

 • Въпрос
  Отговор
  3 20:16  27.06.17
  Стрелба във военна база---а хората са били инструктирани да бягат и да се скрият!!???!!!????!!! Чакайте бре-нали е военна база...какво бягане и криене бе... Или ще излезе вярно за памперсите в американската армия...
 • Русофоб
  Отговор
  4 20:30  27.06.17
  Путин е виновен ЛИЧНО!!! Отново се меси във вътрешните работи на САЩ. До кога?

  Коментиран от #7


 • me be re
  Отговор
  5 20:30  27.06.17
  Нашата велика някога армия, сега по численост е по-малка от една американска база. Ура за унищожителите на Българската държава, политиците !
 • 6 20:34  27.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Барчо
  Отговор
  7 23:03  27.06.17

  До коментар #4 от "Русофоб":

  Сигурен съм, че даже той ако не лично да е стрелял там, е разпоредил лично някой друг да го направи. И ония във ФБР имат съмнение за това. Трябва още санкции. Саанкци-и. саанкци-и, саанкци-и.
 • Max
  Отговор
  8 07:35  28.06.17

  До коментар #2 от "САЩ÷51":

  Ти не гледай тях, те са си и ще бъдат добре. Гледай при нас, че всеки 3-ти се друса, че всеки 2-ри е с психични отклонения/включително и ти/, и всеки, абсолютно всеки е хейтър. Та не знам коя страна ще изчезне. Май няма да са те.

Напиши коментар:


Публикувай