652 0

Два влака дерайлираха в нюйоркското метро

Десетки са пострадали при инцидента

Два влака дерайлираха в нюйоркското метро
Снимка: БТА/ XINHUA
Денис Джамбазов

Два влака дерайлираха в нюйоркското метро, съобщи „Ню Йорк поуст“. 34 души са пострадали при инцидента, станал в сутрешните часове.

Шестима от пострадалите са приети в болница за лечение. В метрото в американския метрополис имаше хаос, объркване цареше сред пасажерите, посочва изданието.

По информация на разследващите става въпрос за човешка грешка, а не техническа неизправност. Катастрофата е била причинена от необезопасена част, намерена на железопътните релси.

Към мястото на инцидента бяха изпратени пожарни и полицейски екипи, които да окажат помощ на пътниците при евакуацията. Няма информация за жертви.

Няколко линии на метрото в Ню Йорк бяха засегнати от инцидента. Близо 800 души са пътували в четири влака, които са били спрени като резултат от дерайлирането. Над 500 от тях са се евакуирали, тръгвайки по релсите.

Гъст дим се е издигал от влакове в метрото, но не се е стигнало до пожар. Разследването по случая продължава. Инцидентът е станал в „Манхатън“ в един от пиковите часове на денонощието.

Снимка: БТА/ XINHUA

САЩ


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай