2 571 2

Предупреждение към депутати: Турция ви шпионира!

Отново искри между Берлин и Анкара

Предупреждение към депутати: Турция ви шпионира!
Снимка: Shutterstock

Германската федерална полиция предупреди депутати от местните парламент, че е възможно да бъдат подложени на шпионаж от страна на Турция, пише вестник „Велт“.

Силите за сигурност посочват, че е възможно и турски националисти да представляват риск за тях. Информацията може да доведе до ново напрежение между Берлин и Анкара.

„Криминалисти от службите през последните няколко седмици проведоха т.нар „дискусии за сигурността“ с няколко депутати“, съобщава немският вестник.

Дискусиите са били насочени към вероятността да бъде извършват шпионаж, както и рисковете за сигурността. Засега няма коментар от страна на федералните служби за сигурност.

През последните месеци прехвърчаха искри между Германия и Турция. Берлин обвинява турските власти в шпионаж, включително и срещу кюрдски лидери, живеещи в страната.

Турция от своя страна нападна Германия, че подкрепя терористи, визирайки именно представителите на Кюрдската работническа партия (ПКК), обявена за терористична организация в южната ни съседка.

Преди седмица германската прокуратура повдигна обвинения на турски гражданин, заподозрян в шпионаж. Той е следял кюрдски политици и активисти, след което е давал информация на турското разузнаване.

Германия

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • пролетарии от всички страни съединявайт
  Отговор
  1 09:28  28.06.17
  За русия отдавна се знае! Виж за Турция е новина !
 • ХАСАН
  Отговор
  2 12:51  28.06.17
  Ами те всички терористи намтрат убежище в Германия..лице .взривило бомба убил невинни в Турция е терорист -в Германия е активист..

Напиши коментар:


Публикувай