Last news in Fakti

28 Юни, 2017 07:57 2 955 2

Предупреждение към депутати: Турция ви шпионира!

  • германия-
  • турция-
  • депутати-
  • шпионаж-
  • полиция-
  • сигурност-
  • националисти

Отново искри между Берлин и Анкара

Предупреждение към депутати: Турция ви шпионира! - 1
Снимка: Shutterstock

Германската федерална полиция предупреди депутати от местните парламент, че е възможно да бъдат подложени на шпионаж от страна на Турция, пише вестник „Велт“.

Силите за сигурност посочват, че е възможно и турски националисти да представляват риск за тях. Информацията може да доведе до ново напрежение между Берлин и Анкара.

„Криминалисти от службите през последните няколко седмици проведоха т.нар „дискусии за сигурността“ с няколко депутати“, съобщава немският вестник.

Дискусиите са били насочени към вероятността да бъде извършват шпионаж, както и рисковете за сигурността. Засега няма коментар от страна на федералните служби за сигурност.

През последните месеци прехвърчаха искри между Германия и Турция. Берлин обвинява турските власти в шпионаж, включително и срещу кюрдски лидери, живеещи в страната.

Турция от своя страна нападна Германия, че подкрепя терористи, визирайки именно представителите на Кюрдската работническа партия (ПКК), обявена за терористична организация в южната ни съседка.

Преди седмица германската прокуратура повдигна обвинения на турски гражданин, заподозрян в шпионаж. Той е следял кюрдски политици и активисти, след което е давал информация на турското разузнаване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пролетарии от всички страни съединявайт

    4 1 Отговор
    За русия отдавна се знае! Виж за Турция е новина !
  • 2 ХАСАН

    6 3 Отговор
    Ами те всички терористи намтрат убежище в Германия..лице .взривило бомба убил невинни в Турция е терорист -в Германия е активист..
Новини по държави: