2 043 0

Дутерте: Спокойно, здрав съм (СНИМКИ)

Филипинските власти опровергаха спекулациите, че 72-годишният президент е тежко болен

Дутерте: Спокойно, здрав съм (СНИМКИ)
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Филипинският президент Родриго Дутерте е жив, чувства се добре и няма никакви здравословни проблеми. Това съобщиха филипинските власти, реагирайки на безпокойство, предизвикано от необичайно дългото отсъствие на президента от публични прояви през отминаващия месец, предаде Reuters.

Известен с натоварения си график и дългите си речи, каквито е имало случаи да произнася по няколко на ден, 72-годишният Дутерте рязко намали обществените си прояви. Това породи слухове, че здравето му се е влошило и че правителството му се опитва да прикрие проблема. За последно президентът бе видян публично преди седмица.

Най-голяма интрига създаде отсъствието му по време на най-голямата криза от встъпването му в длъжност преди година, свързана с боевете на армията с бунтовници с връзки с "Ислямска държава", които неотдавна окупираха град Марави на родния му остров Минданао.

Президентският говорител заяви, че Дутерте е много добре запознат с абсолютно всяка ситуация, която възниква, и се информира редовно за развитието на събитията. Просто такъв е стилът му на работа, добави служителят.

За последно Дутерте беше видян на 20 юни в два града близо до Марави, където се срещна с войници и хора от евакуираното население.

Президентският секретар за връзките с обществеността добави, че филипинците няма от какво да се безпокоят., защото президентът е здрав.

Филипини


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай