1 244 3

Не пееш химна с плам? Глоба!

Глобата може да достигне до $2000

Не пееш химна с плам? Глоба!
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Филипинските власти са твърдо решени да накарат гражданите на страната да пеят с плам и гордост националния химн, съобщи Mashable.

Филипинските граждани, които не уважават химна и не го пеят със страст в очите, ще бъдат глобявани, гласи нов законопроект, одобрен от властите.

Глобата може да достигне до $2000. Освободени от тези отговорности са само тези, които не го пеят по религиозни убеждения. Дори те обаче ще трябва да го уважават.

Гражданите на азиатската страна са задължени да се изправят, когато зазвучи „Lupang Hinirang“. Интересен е и почитта към тази традиция във Филипините.

Световните агенции посочват, че химнът се пуска дори в кината преди да започне излъчването на филм.

Филипини


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Съни
  Отговор
  1 08:11  03.07.17
  Незнам дали това е правилното решение за филипинците,ама наскоро на един абитуренски бал в София от 200 човека никой не можа да каже думите на Българският химн..не да го изпее-а да каже думите...Една възрастна учителка излезе на сцената та да заглади ситуацията-и докато казваше стиховете се разплака....а реакцията на абитурентите беше-"дъртата даскалка що реве".....изводите си правете сами.....

  Коментиран от #2

 • един
  Отговор
  2 21:27  03.07.17

  До коментар #1 от "Съни":

  изводите са, че нашата държава се ръководи от високо ниво строго контролирано и необратимо се тласка към деградация, упадък, запростяване и последващо заробване. Нищо ново под слънцето. Най-лошото в случая е, че си принуден покрай младото поколение или и ти да деградираш, или да намразиш дори собствените си деца и да признаеш колко си безсилен пред директивите за деградация, следвани от всеки политик в тая държава.
 • Кака Гинка
  Отговор
  3 23:57  03.07.17
  Смехотворна демагогия!За да има уважение към националния химн (и много други неща) е нужна преди всичко култура,а тя не се насажда с постановления и глоби.Това важи за всяка една държава...

Напиши коментар:


Публикувай