Last news in Fakti

29 Юни, 2017 11:31 1 910 3

Корумпиран политик излиза предсрочно на свобода

  • ехуд олмерт-
  • израел-
  • корупция-
  • йерусалим

Бившият израелски премиер Ехуд Олмерт ще бъде освободен по-рано от затвора

Корумпиран политик излиза предсрочно на свобода - 1
Снимки: БТА/АР

Бившият израелски премиер Ехуд Олмерт, който излежава присъда от 27 месеца затвор за корупция, ще бъде освободен предсрочно, съобщи адвокатът му, цитиран от Aljazeera.

Комисията прие всичките ни аргументи. Олмерт ще бъде освободен в неделя, каза юристът, като уточни, че министерството на правосъдието може да обжалва това решение.

71-годишният бивш израелски министър-председател вече излежа 16 месеца и половина от присъдата си, припомня в. "Аарец", цитиран от ТАСС.

Ехуд Олмерт стана първият правителствен ръководител в историята на Израел, който влиза в затвора. Процесът за корупция срещу него започна през 2007 г. - година след като стана дванадесетият израелски премиер. Олмерт подаде оставка през октомври 2008 г., но остана и. д. министър-председател до март 2009 г.

Корумпиран политик излиза предсрочно на свобода

В присъдата от 27 месеца затвор влизат година и половина за вземане на подкуп, 8 месеца за злоупотреба с доверие и измама и един месец за възпрепятстване на правосъдието.

Според "Аарец" прокуратурата е против предсрочно освобождаване на Олмерт и може да обжалва решението на комисията по условни и предсрочни освобождавания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    5 1 Отговор
    Чакай сега-кво стана ....Порошенко нали каза че корупцията е наслетство от социализма....а в Изрел никога не е имало социализъм....Сега как да вярваме на укрото Посиренко???

    Коментиран от #2, #3

  • 2 бит кон

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос":

    Ако платиш за някоя статия и на тебе може да повярват...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.