Last news in Fakti

29 Юни, 2017 23:30 1 794 3

Южна Корея мечтае за обединение

  • южна корея-
  • северна корея-
  • мун дже - ин

Президентът Мун Дже - ин смята, че това е важно за бъдещите поколения

Южна Корея мечтае за обединение - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Южна Корея Мун Дже – ин изрази надежда за мирното обединение на Корейския полуостров, съобщи РИА Новости.

Той подчерта, че мирното обединение е „безкомпромисен принцип за поддържане на устойчиво развитие и благосъстоянието на бъдещите поколения“. В същото време той заяви, че е важно да се вземат мерки за сигурност, за да се предотвратят въоръжени провокации от страна на Северна Корея.

„За нас, като единствената разделена нация в света, мирното обединение е въпрос на избор. Така ще помогнем за развитието на бъдещите поколения“, заяви Ин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брей какви имена носят корейците

    4 1 Отговор
    Ким чен-ун, Пак гън-хе, Мун дже-ин... Скоро и аз ще се нареча Мит ко-де
  • 2 Кики

    4 3 Отговор
    Докато Ким Чен е на власт никога няма да се обединят. Той следва твърдо идеологията на своите предци, в което няма лошо. Аз съм против принудителното сваляне от власт на Ким Чен. Ще чакаме времето да покаже.
  • 3 кики

    3 0 Отговор
    Обединението е неизбежно и със сигурност ще се случи!Диктатурата в С.Корея е към края си...само ким и покровителите му не го осъзнават...
Новини по държави: