Last news in Fakti

29 Юни, 2017 14:11 26 308 51

Москва към Лондон: Новият ви самолетоносач е като пчелен кошер (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • адмирал кузнецов-
  • кралица елизабет-
  • самолетоносач-
  • крайцер-
  • майкъл фалън-
  • великобритания-
  • русия

Руското министерство на отбраната обвини британския военен министър Майкъл Фалън в непознаване на военноморската наука

Москва към Лондон: Новият ви самолетоносач е като пчелен кошер (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Руското министерство на отбраната обвини британския военен министър Майкъл Фалън в непознаване на военноморската наука.

Представителят на Министерството на отбраната на Федерацията генерал-майор Игор Конашенков препоръча на британския кралски флот "да не демонстрира красотата" на своя "прехвален" самолетоносач на разстояние по-малко от няколкостотин мили от своя "далечен роднина" руския му събрат "Адмирал Кузнецов".

Конашенков, цитиран от ТАСС, нарече "самохвални" думите на Фалън за "красотата" на новия британски боен кораб "Кралица Елизабет" и за неговото превъзходство над руския "Адмирал Кузнецов".

Москва към Лондон: Новият ви самолетоносач е като пчелен кошер (ВИДЕО+СНИМКИ)

Москва към Лондон: Новият ви самолетоносач е като пчелен кошер (ВИДЕО+СНИМКИ)

Екзалтираните изявления на шефа на британското военно ведомство относно превъзходството и външната красота на новия им самолетоносач демонстрират откровено непознаване от негова страна на военноморската наука. И преди всичко - същественото различие между "авиохангар", какъвто е британският самолетоносач от една страна и самолетоносач-крайцер "проект 1143.5", какъвто е "Адмирал Кузнецов" - от друга", обясни руският генерал.

Също като от пчелен кошер, британският самолетоносач е способен единствено да изпуска от утробата си самолети, намирайки се в плътно обкръжение от рояк защитаващи го бойни кораби и подводници, отбеляза Конашенков.

Москва към Лондон: Новият ви самолетоносач е като пчелен кошер (ВИДЕО+СНИМКИ)

За разлика от британския самолетоносач "Адмирал Кузнецов" е оборудван със зенитно, против подводници и най-важното - противокорабно ракетно въоръжение "Гранит". В този смисъл "Кралица Елизабет" е удобна морска цел. Затова му се препоръчва по-голяма дистанция от морските ни сили, изтъкна още руският генерал.

По-рано в интервю за вестник "Телеграф" министърът на отбраната на Великобритания Майкъл Фалън заяви, че руснаците ще наблюдават най-големия кораб на кралския военноморски флот на Великобритания - самолетоносача "Кралица Елизабет"- със завист и възхищение.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дядо поп

    29 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Как успя да го оцениш,кога се качи на самолетоносач и
    воюва с него та да прецениш,кой крив,кой прав,кой на
    кума сват.
  • 3 Трол

    50 26 Отговор
    Английската машина е супер! Нооо...,нека да не сравняваме самолетоносач с авиеносен крайцер. Защото ако се срещтнат сами ( а това е изключено за самолетоносач поради липса на самостоятелна защита), смеха ще е в полза на пушещия ватник. Някъде в международни сайтове прочетох, че софтуерната защита на англичанина е от преди 16 години. Ако тора е вярно Путин може да назначава капитана на самолетоносача. Както и да е, машината е прекрасна! И преди филите и фобите да се зечекнат, нека да видят първо ние какво имаме-ниииииииищо. А сега започвайте!

    Коментиран от #4, #14

  • 4 Андре

    23 11 Отговор

    До коментар #3 от "Трол":

    Стига с АКО, че акото цапа. Различни по предназначение, нормално да са с доста различен дизайн. И двата ми харесват !

    Коментиран от #16

  • 5 666

    64 27 Отговор
    Руснаците да не се подиграват на съюзниците ни, че за да стигнат до тях, първо трябва да минат през нас! Нашата флота ще ги срази. Абе коритото "Дръзки" на вода ли е още, или успяха и него заедно с танковете да го продадат за вторични суровини?

    Коментиран от #46

  • 6 Ловеца на поршета

    36 63 Отговор
    Глупоста на пияните сибирски хвалипръцковци не знае граници! Ей сега техните бунадясали мисирки ще почнат да крякат и да ни убеждават, как от онзи ръждив въглищар Адмирал Кузнецов по добро няма!

    Коментиран от #44

  • 7 Ушанков

    38 34 Отговор
    Естествено , че на английският му липсва едно основно нещо, а именно димната завеса...
  • 8 Ванко

    15 22 Отговор
    И двата са смотани. На мен повече ми харесва новия руски Мистрал.
  • 9 стоян георгиев

    41 54 Отговор
    ссср и русия никога са нямали силен флот ,а англия винаги е имала .неуместните забележки за новия кораб на англичаните и сравнението му със стария на руснаците могат само да будят усмивки.

    Коментиран от #42

  • 10 мурзилаж

    54 49 Отговор
    Когато Англия е имала флот и владяла благодарение на него целия свят ,ватенките са живели в землянки и са пърдели от глад.Нали не си мислите ,че англичаните са спрели да се развиват ,а пиянките за 200 години са ги настигнали ,че и задминали.Първите руски кораби се появяват при Петър първи и то строени в Европа.И то чак през 18 век.

    Коментиран от #40, #41

  • 11 onq s konq

    39 45 Отговор
    45 ГОДИНИ по стар руски обичай в НРБ се казваше НА БЯЛОТО ЧЕРНО и ако не си съгласен-В ПСИХИАТРИЯ ИЛИ БЕЛЕНЕ!А иначе двата плавателни съда ПРОСТО НЯМАТ БАЗА ЗА СРАВНЕНИЕ И СА НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ В ХЕХН.ОТНОШЕНИЕ.НО...независимо дали4 бялото е черно или обратното,ВАЖНОТО Е ЧЕ СЪВЕТСКАТА ПРОПАГАНДА ВИНАГИ Е ЧЕРВЕНА...И ЖАЛКА!Според ме обаче паметник в България /а и във всяка страна от бившия соц. лагер/ трябва да се издига не на американец,А НА ГОРБАЧОВ ЗАЩОТО ИМЕННО ТОЙ Е ПРИЧИНАТА ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ЗАДУШАВАЩАТА ПРЕГРЪДКА НА "ГОЛЕМИЯ БРАТ".

    Коментиран от #50

  • 12 Пеньо

    29 15 Отговор
    Да, британският тепърва трябва да се доказва в трошенето на самолети.
  • 13 гост

    35 10 Отговор
    Самите англичани не са доволни и оплюват ненужното разхищение за 6млрд. паунда. Според тях понтони за изстрелване на дронове и охрана на водите би била много по-ефективна отколкото превозвач на най-скъпите самолети Ф-35.
  • 14 гост 2

    18 14 Отговор

    До коментар #3 от "Трол":

    “...Публикувано във факти.бг: Някъде в международни сайтове прочетох, че софтуерната защита на англичанина е от преди 16 години. Ако тора е вярно Путин може да назначава капитана на самолетоносача....“ АМА НЕ Е ВЯРНО, руски тролчик- ето защо:
    1. https://www.topmagistraturi.com/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BF%D0%BE-%D0%BA%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D1%80-%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/MMU/
    2. http://www.investor.bg/web/456/a/velikobritaniia-obiavi-petgodishen-plan-za-kibersigurnost--227445/ Великобритания обяви петгодишен план за киберсигурност За новия план ще бъдат заделени 1,9 млрд. лири 01.11.2016 **** Пази се от “ако“-то, че много цапа и мирише:D
  • 15 Флот Русия

    30 22 Отговор
    има от времето след Петър Първи - 18 век. Британците- 4 века по-рано. И някакъв индивид от първите има тъпотата да дава съвети на най-морската нация? ???
  • 16 Трол

    14 15 Отговор

    До коментар #4 от "Андре":

    Публикувано във факти.бг: Различни по предназначение,
    Тогава защо трябва да се сравняват? И кое ако мирише? Твоето?
    Просто алтернативно предположих, а и затова поставих в скоби,че е невъзможно! Едното е крайцер от преди "сто" години а другото е нещо ново.

    Коментиран от #17, #25

  • 17 гост 2

    18 22 Отговор

    До коментар #16 от "Трол":

    “...И кое ако мирише? ...“ ТВОЕТО РУСКО “ако“, российски тролик:) http://www.investor.bg/web/456/a/velikobritaniia-obiavi-petgodishen-plan-za-kibersigurnost--227445/ Великобритания обяви петгодишен план за киберсигурност За новия план ще бъдат заделени 1,9 млрд. лири 01.11.2016 ....Новата стратегия се изразява в три направления: засилване на защитните системи, развиване на познанията за киберпрестъпността и разубеждаване - чрез обещанието за ответен удар в случай на атака. За успешното изпълнение на този план Лондон разчита на партньорство с бизнеса, за да гарантира защитата на ключовите инфраструктури в страната, главно в сектора на енергетиката и транспорта....“ Когато твоя главнокомандующий путлер вложи 1.3 милиарда паунда или равностойността им в руски рубли, в руската кибероборона,ни информирай в този форум , а не в звезда. ру или вконтакте, ру :D

    Коментиран от #19

  • 18 Ввв

    26 20 Отговор
    Ами стелт режима на Русия,никой го няма-всичко е обвито в пушек,ушанки,ушанкиии
  • 19 Трол

    15 10 Отговор

    До коментар #17 от "гост 2":

    Теб не те питам, ти си ми ясна!

    Коментиран от #21

  • 20 Смирнов

    33 25 Отговор
    Ако твоят самолетоносач се казва Адмирал Кузнецов по добре не се обаждай от коневръза.Кораб който не може да плава самостоятелно ,винаги е следван от влекачи и дърпан при нужда .Често му се случва.Самолетоносача с най калпавия катапулт в света -извинявайте ,но без катапулт какъв самолетоносач е това .За стелт технологията му даже няма да говоря ,тав има доста по фрапиращи неща.Наводнени каюти с фекални води ,неработещи ел. инсталации и мн.други. И да сравняваш тая плаваща клоака с новия британски самолетоносач -май слънцето ти е дошло в повече.
  • 21 гост 2

    17 12 Отговор

    До коментар #19 от "Трол":

    Нищо не ти е ясно:) Ако изобщо знаеше нещо за кибер сигурност или за киберотбрана, нямаше в коментарите ти да се съдържат глупости, лъжи и неверни твърдения:)

    Коментиран от #23, #29

  • 22 ердоган

    31 18 Отговор
    Един калибър малко над ватер линията и е на дъното.а относно коя нация и по добра в морските битки питайте Хитлер. На стари лаври не се лежи.Сега и китайците имат по добра техника от надутите англичани.А пиянките колкото и да са ми противни не мога да отрека че са най практични. Пример :Хитлер изпрати Леопард който беше чудо за времето си а те Т34 който можеше да го кара всеки колхозник и им е..ха момата.По това време Чърчил вече се беше навел и лапаше матряля на Сталин да го отърве.

    Коментиран от #39

  • 23 Трол

    11 11 Отговор

    До коментар #21 от "гост 2":

    Теб не те питам! Ти си ми ясна!
  • 24 кики

    18 12 Отговор
    В коневръза няма изтрезняване брей,няма...
  • 25 Андре

    13 11 Отговор

    До коментар #16 от "Трол":

    Твоето ако се срещнат сами си е чисто АКО. Са разбра ли кое ако ТРОЛ
  • 26 Различен

    27 22 Отговор
    Безсмислено хвърлени пари на вятъра!
    Що ли?
    Кораб без самостоятелна защита, просто не е кораб, а плаващо гробище! Може да носи самолети. Е и??? Технологиите се развиха толкова много, че битки между самолети няма да има, а ще си пускат ракети от 100-1000 километра. Тогава това корито, защо е???
    И този целият съпътстващ флот, ако се стигне до реален сблъсък/ недай си боже/ Ще стане също излишен,защото им трябва една ракета на 10-20 километра да падне от тях и с една малка вълничка, 50-100 метра, всичките ще бъдат мазало! Този самолетоносач може да демонстрира само наличие на пари и да плаши страни от не третия, а от четвъртия свят!

    Коментиран от #28

  • 27 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    27 26 Отговор
    Хитлер просто трябваше да изтреби англосаксонците а след това Свети Сталин да изтреби и фашистите и нацистите...англичаните са конкистадори и поробители и използвачи просто нямат място на планетата
  • 28 onq s konq

    16 21 Отговор

    До коментар #26 от "Различен":

    Вместо да се хабиш да обясняваш кое как е и защо,ЩО НЕ СИ ВПРЕГНЕШ ЕНЕРГИЯТА И ДА НАМЕРИШ СМЕЛЧАГА ОТ ИЗТОК ДА ГО ПРОБВА ТОЯ САМОЛЕТОНОСАЧ?
  • 29 Трол

    13 16 Отговор

    До коментар #21 от "гост 2":

    Ти няма да ми говориш за кибер сигурност! Дори и за право! Твоите господари да те бяха взели за изборите, та да попречиш някои да се намесят там-в САЩ! Толкова за твоята специалност "киберсигурност"-смехурка!

    Коментиран от #31

  • 30 112

    31 21 Отговор
    Великобритания е далеч от мощта на Русия, така че техните изказвания звучат комично.
  • 31 гост 2

    17 25 Отговор

    До коментар #29 от "Трол":

    “...Публикувано във факти.бг:
    Ти няма да ми говориш за кибер сигурност! Дори и за право!...“ Брее- КОЙ СИ ТИ, руски тролчик, че да забраняваш на един български адвокат да пише по правни въпроси в българските форуми или да се интересува от кибер сигурност като хоби?! Много насериозно си се взел, тролчик:D Бегом до хоризонта в сибир и не се връщай обратно:D
  • 32 Умирал Кузя

    17 17 Отговор
    "със завист и възхищение" - е ми познал е, като чета злобните подмятания на ушанката.....
  • 33 мунчо

    29 8 Отговор
    Едно не разбирам... Щом руснаците са толкоз тъпи и лесни пияни ушанки, що Великите западни демокрации, със всичкото им имане и можене, не са ги смачкали досега? Интересно...

    Коментиран от #34, #45

  • 34 Гост

    6 6 Отговор

    До коментар #33 от "мунчо":

    Ами почети малко и може да разбереш...
  • 35 степан

    9 2 Отговор
    Красива играчка като за круиз с много место за пасажери и въздушни разходки сигурно има и хубави камбузи и галюни същински нов Титаник може да му изле късмета.
  • 36 Пит

    14 4 Отговор
    Смешни британски мисирки.Чърчил беше подиграл българите,така че продажни малки човечета коя британия величаете,тази ли която ви смята за неумити прасчовци.
  • 37 Kcaniba

    3 1 Отговор
    По точно - клошар
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Хитър Петър

    2 5 Отговор

    До коментар #22 от "ердоган":

    Какви морски битки е водил СССР, не се излай. Като не ти е понятно нещо, не се изказвай.
  • 40 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "мурзилаж":

    Не че нещо но пишеш пълни глупости хахах какво значение има кой кога е имал флот я ми кажи сега нещо за САЩ и техният флот и от кога те имат и дали е по лош от на англетата че и те бая след тях правят само простотия в тоя сайт
  • 41 Бачо Киро

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "мурзилаж":

    Е като е имала флот кво? И Испания е имала, че ги е изнасилвала редовно дори ... Днес къде ги? Няма колонии да им бачкат за кефа, а? Били силни друг път, в момента в който губят колониите са просто остров... Верно, бая са заграбили, ама остана в историята. Днес имат миндил за кмет на Лондон, явно знакът е обърнат ...
  • 42 Румяна Костова

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Мисля,че стандартите за силен флот се променят.Защото когато имаш противоракетно оръжие срещу кораби и подводници,това несъмнено ти дава точки в плюс.

    Коментиран от #43

  • 43 Цанко

    1 6 Отговор

    До коментар #42 от "Румяна Костова":

    Румен, всеки американски самолетоносач има 4ри самолета за далечно радиолокационно разузнаване топ АУАКС! Когато излетят тези 4 ти самолета на работна височина 9 км, накриват с радиолокационна сфера над 3000 кв мили, дори и твоите любими руснаци да успеят да извършат масиран пуск на "модерните" си ПКР, американското авионосно Съединение ще има време да ги унищожи, да докладва до главнокомандващият - ,президента, а той да "натисне копчето"

    Коментиран от #49

  • 44 Putkin

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ловеца на поршета":

    И защо да го правят, те си го знаят, заядливите бяха англичаните, те започнаха с диярията, защо ли?Руснак знае че красивото корито на кралицата е вече поразена цел, знаете защо нали? Имат ракети които англичанина нито ги вижда, нито ги чува, грешка, вижда ги когато е поразила целта си, ако може да вижда разбира се. Красавеца самолетоносач... поразен кошер... колко добре казано.
  • 45 Цеко

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "мунчо":

    Много, е просто, нямат за цел да мачкат никой, ама ти кай, ще се сетиш.
  • 46 Митко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "666":

    Коритото "Дръзки" отдавна е нарязано на скраб. Във военноморският музей се мъдри близнака му "Строги" с табелата на "Дръзки".
  • 47 Анатоли 73

    3 0 Отговор
    Когато бяхме 500 години под османско робство англичаните и Англосаксоните не знаеха да ли сме живи еи по големи боклуци и нещастници няма да от вас продалжаваите в същия дух и след време във хор ще запеете като Русия няма втора продажници долни
  • 48 Империята на злото се пука

    2 3 Отговор
    Заканите идват от кораб наречен самолетоносач само за да плаши децата който едва не потъна онзи ден в ремонтния док , но докато за съжаление потъна и цяла Велика Русия ще се моли пак на Холандия да и го извади.......Дока йскам да кажа. Та да се върнем пак на локомотива Адмирал Кузнецов. Пътуване от Мурманск до бреговете на Сирия 2 седмици , ремонт 1 седмица щото по пътя се потроши корабчето,1 ден излитане на 2 самолета за бомбардиране в Сирия .... каца 1 самолет и въжето примла се къса ....смей.....то е само едно...смех...., Настава невероятна паника на палубата,тичане преметане....смех.. горивото на втория самольот свършва и той каца в морето...смех...ТАСС гордо оповестява пилота е спасен.....Има го на клипове американски самолети са снимали цялата комедия от въздуха...И после локомотива Кузя обратно в Мурманск от където сигурно няма и да излезе ....жалка история.
    ..
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 мел турмей

    0 0 Отговор
    На фона на днешните обстоятелства с руския клозет, тези думи на руснака звучат като виц от "уанмен шоу".Английския е снабден с средновековни катапулти, а персонала мята копия и стреля с лъкове...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания