888 1

Глобалната кибератака порази Газпром

Руският петролен гигант отказва коментар по темата

Глобалната кибератака порази Газпром
Снимка: Shutterstock

Компютрите на руския държавен газов гигант "Газпром" са били засегнати от глобалната кибератака във вторник. Това съобщиха представители на Кремъл и разследващите случая, цитирани от Reuters.

Компютърният вирус, който специалистите наричат GoldenEye или Petya, внесе хаос в компании по целия свят, обхващайки над 60 страни.

Източниците не посочват подробности за броя на пострадалите компютри, за това в кои системи на "Газпром" е проникнато или пък за степента на щетите.

Самата компанията отказва коментар.

Руският петролен гигант "Роснефт" бе една от първите жертви на жертви, който "зарази" и компютрите на стоманодобивната компания "Евраз". И двете дружества побързаха да обяват, че производството им не е засегнато.

Русия

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост 2
    Отговор
    1 16:02  29.06.17
    “...Публикувано във факти.бг: Компютрите на руския държавен газов гигант "Газпром" са били засегнати от глобалната кибератака във вторник...“ Много се радвам и им се надсмивам!:D Малее- путлер ще получи инсулт- нали е съакционер с около 4.8% - за сега - в газпром, направо да се готвят поне 3 лекарски екипи за спешната му операция:D Имали руснаците сай сек, а?;) Бизнеса не иска да създава позиция “мениджър по сай сек“ и иска да плаща нищожна заплата, а? ;) А сега яжте това, което сами сте си дробили:D Нека хакерите да им поискат продажбата на мажоритарния дял на руската държава в газпром, вместо някакви си биткойни:D:D:D

Напиши коментар:


Публикувай