1 854 3

Тръмп наложи нови изисквания към мюсюлманите

Пускат те в Щатите, ако имаш бизнес отношения с американците

Тръмп наложи нови изисквания към мюсюлманите
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп прие нови критерии за издаване на визи на мюсюлмани, съобщи „Гардиън“.

Според новите изисквания желаещите да получат визи мюсюлмани трябва или да имат „близки“ роднини в Щатите, или да имат бизнес отношения с американците.

Правилата важат за гражданите на шест страни с преобладаващо мюсюлманско население – Сирия, Судан, Сомалия, Либия, Иран и Йемен, посочва изданието.

Само преди дни Върховният съд на Съединените американски щати отмени частично решението, което блокира забраната на Доналд Тръмп относно пътуванията на мюсюлмани. Забраната на държавния глава беше наложена за пристигащите граждани от няколко страни, но бе оспорена в съда. Върховният съд отмени частично решенията на по-долните инстанции.

Тръмп беше обвинен в дискриминация и ислямофобия. По време на президентската си кампания през миналата година републиканецът заяви, че трябва да бъде въведена система, която да ограничи рисковете от тероризъм. Той дори поиска мюсюлманите да бъдат регистрирани в специална база данни.

След встъпването си в длъжност Тръмп подписа указ, с който ограничи влизането в страната на граждани от седем мюсюлмански страни, за да държи „радикалния ислям далеч от Щатите“.

САЩ


Още по темата

 • Достъп ограничен! Указът на Тръмп влезе в сила

  Достъп ограничен! Указът на Тръмп влезе в сила

  В сила влязоха мерките, ограничаващи достъпа до Щатите на гражданите на шест страни с предимно мюсюлманско население, съобщиха американските ...
  30.06.2017
  1 582
  11
 • САЩ са анулирали 100 000 визи

  САЩ са анулирали 100 000 визи

  Повече от 100 000 визи са били анулирани след указа, подписан от американския президент Доналд Тръмп дни след официалното му встъпване в длъжност, ...
  3.02.2017
  1 248
  4

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ердоган
  Отговор
  1 07:40  30.06.17
  Аллах ще го накаже.
 • 2 23:52  30.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • шшш
  Отговор
  3 18:36  01.07.17
  Тръмп е алах , и той вече наказва ТАЛИБАНСКА нация

Напиши коментар:


Публикувай