Last news in Fakti

29 Юни, 2017 20:45 4 812 118

Източният фланг на НАТО е готов да възпре Русия

  • нато-
  • русия-
  • възпиране-
  • полша-
  • сили-
  • агресия-
  • готовност-
  • батальони

Натовските страни подчертават, че търсят диалога с Русия

Източният фланг на НАТО е готов да възпре Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Източният фланг на НАТО обяви бойна готовност да възпре всяко агресивно действие от страна на вражески сили, съобщи „Радио Полша“.

Осем членки на алианса подписаха съвместна декларация за готовността на четирите батальона, разположени в Полша и балтийските страни.

Декларацията беше подписана в Брюксел от Съединените американски щати, Канада, Германия, Великобритания, Литва, Латвия, Естония и Полша.

„Днес декларираме, че четирите батальона са готови и способни да възпрат, и ако е необходимо, веднага да реагират на всякаква агресия“, се посочва в съвместната декларация, подписана в белгийската столица.

Натовските страни посочват, че усилията за възпиране не трябва да изключват диалога с Русия за търсене на прозрачност в отношенията и намаляване риска от конфликт.

По време на срещата на високо ниво между министрите на отбраната на страните в НАТО генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг заяви, че през 2017 година ще има увеличение с 4.3% на разходите за отбрана.

След анексирането на Крим напрежението между Русия и натовските страни се увеличи. Кремъл и НАТО се обвиняват взаимно в провокативни действия и нежелание за конструктивен диалог.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Различен

    85 23 Отговор
    Бравос!!
    С 4 батальона ще спрат Русия???
    Ма голям смях. Дори не разбират, колко са смешни и жалки!
  • 2 ho hoh ho

    65 23 Отговор
    Хо хо хох хо! Памперсиииииии!!!!!!!!!
  • 3 Spec b

    52 16 Отговор
    Що не ходят да си играят на войници в Сирия;D
  • 4 гост 2

    17 67 Отговор
    Браво! Само така! Да видим сега отговора на одкб- руския военен съюз, създаден в отговор на съществуването на НАТО , включващ 6 държави, за който руснаците се правят, че не съществува и твърдят, че едва ли не са сами - 1 държава- срещу 29 натовски държави....
    http://www.odkb-csto.org/documents/detail.php?ELEMENT_ID=126 Много ми е чудно и друго- руснаците са откраднали чл.5 от Договора за НАТО - клаузата за колективна защита- и са го сложили под чл.4 в своя договор- абе защо тогава европейските и балканските държави пак НЕ ИСКАТ членство в одкб, а искат членство в НАТО? :)

    Коментиран от #6, #10, #14

  • 5 Кики

    32 7 Отговор
    Вместо диалог - сега си гледайте четирите батальона.
  • 6 Варна

    63 9 Отговор

    До коментар #4 от "гост 2":

    Не знам да ли съзнаваш, че става въпрос за една група военни с численост около 2 000 души. - Това е средно претегленият брой на 4 батальона.
    Да изправиш срещу Русия 2 -3 или 5 хил. души е нещо като комедийна постановка. - Само специализираните им сили като Алфа, ВИМПЕЛ, СРЕЦНАЗ и т.н. са около 300 хил. души...
    Предполагам, че причината да имаш такова мнение поради липсата на военна подготовка, което разбира се не е проблем, който не можеш да решиш.

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ловеца на поршета

    23 52 Отговор
    Гледам че слугите на пияните пингвини пак са започнали да разтягат локуми и бодряшки да ни обясняват колко е велика пияната сибирска армия. 😃
  • 9 дядо Любен

    2 6 Отговор
    Дендьо,хайде стига де!Скъса се да ровиш из интернет!
  • 10 Кики

    35 14 Отговор

    До коментар #4 от "гост 2":

    Не вярвай сляпо на НАТО - то нямаш и друг избор. Не се знае НАТО по какъв начин ще помогне, ако се наложи. Може би по преценка. Дано не се стига до конфликт, защото не НАТО, а на НАТО вуйчо му да дойде няма да ни спаси!

    Коментиран от #13

  • 11 гост 2

    9 38 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    “...Публикувано във факти.бг: Не знам да ли съзнаваш, че става въпрос за една група военни с численост около 2 000 души. -...“ Е, и? Не могат да противостоят на руските зелени човечета без опознавателни знаци, така ли? Не знам дали съзнаваш новия начин , по който вече се водят съвременните войни! “...Публикувано във факти.бг: Да изправиш срещу Русия 2 -3 или 5 хил. души е нещо като комедийна постановка...“ Хайде , де- кой иска да изпраща 2000 човека натовци В ТИЛА НА РУСИЯ? Просто се предислоцират точно ВЪВ ВАРНА И СПОКОЙНО МОГАТ ДА ПОПРЕЧАТ на руските зелени човечета да забият руското знаме на върха на община Варна напр. и да окупират общината! Което зелено човече не се подчини- смърт! А да видим руският ви спезназ къде отива:)

    Коментиран от #38, #44, #79

  • 12 Барчо

    42 14 Отговор
    На Русия никога не и е било лесно. Ноооооо. Винаги са се справяли. Справка историята. Поучете се и стига с тия кьор фишеци, че е смешно.

    Коментиран от #78

  • 13 гост 2

    7 38 Отговор

    До коментар #10 от "Кики":

    ““...Публикувано във факти.бг: Не вярвай сляпо на НАТО - то нямаш и друг избор....“ Не вярвам сляпо на никого, обаче съм убедена в това, че ако вашите руски зелени човечета пробват да окупират и насилствено да завземат сградата на община Варна напр., България може 100% да разчита на задействането на чл.5 от договора за НАТО! ЖАЛНА ИМ МАЙКА ТОГАВА НА ТВОЯТА РУСИЯ- ДВАДЕСЕТ И ДЕВЕТ ДЪРЖАВИ ОТ НАТО СЕ ИЗПРАВЯТ КАТО ЕДИН СРЕЩУ ВОЕННИЯТ АГРЕСОР РУСИЯ ! Как мислиш- има ли шанс тогава русия да не е изравнена със земята, м? САМО ПРОБВАЙТЕ РУСКА ВОЕННА АГРЕСИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ ПОВТОРЕНИЕ НА КРИМСКИЯ СЦЕНАРИЙ, НО ВЪВ ВАРНА, а после да не се каете и да не се чудите защо москва и петербург са изравнени със земята и какви са тези дрончета, които ви летят над руските глави!

    Коментиран от #19, #24, #108

  • 14 Барчо

    35 14 Отговор

    До коментар #4 от "гост 2":

    Ако напишеш поименно тези 29 натовски страни, повечето ще предизвикат смях във военно отношение дори в детската градина. Така че нека не се заблуждаваме с риторика на голи цифри, моля!!!

    Коментиран от #17

  • 15 Гост

    34 12 Отговор
    Че коя държава от източна Европа ще тръгне срещу Русия?Най-вероятно да тръгнат на запад.;)

    Коментиран от #20

  • 16 Алекс Алексиев

    22 35 Отговор
    Цитат : "Както казва старата поговорка „тези които могат - правят, тези които не могат - говорят.“ Руснаците се хвалят точно защото знаят, че са слаби и се мъчат по този начин да компенсират слабостта си. Това е истинското обяснение за Путинската словесна агресивност и постоянното дрънкане на оръжие, колкото и да се харесват те на нашите платени рубладжии."

    Коментиран от #84

  • 17 гост 2

    11 30 Отговор

    До коментар #14 от "Барчо":

    Нима? Я кажи ЛИЧНО ТИ, руснако- собственик на ваканционен недвижим имот в България, на чия страна ще застанеш , ако русия нападне България чрез кримският сценарий? На страната на русия, нали? А знаеш ли какво ще се случи с имота ти, за който си броил над 50 К евро? Ще е запазен И НАЦИОНАЛИЗИРАН, след което ще се даде безвъзмездно или срещу нищожен по стойност заем на българско семейство:D България ви прибра еврата, получени от вас от подкупи в държавната администрация на средно ниво в родната ви русия, а сега - като сте толкова “умни“- плюйте на собствените си пари и извикайте руските зелени човечета да окупират Варна по кримският сценарий:D:D:D

    Коментиран от #21, #31

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Барчо

    35 7 Отговор

    До коментар #13 от "гост 2":

    Верно си болен-на умствено. Как може да сравняваш Крим с България? Никой, освен южната ни съседка няма апетити към българските територии.
  • 20 гост 2

    6 27 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    “...Публикувано във факти.бг: Че коя държава от източна Европа ще тръгне срещу Русия?...“ Правилният въпрос е - ЗАЩО РУСИЯ ТРЪГВА ДА НАПАДА ДЪРЖАВИТЕ ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА- защото избраха НАТО и ЕС, а не рф и одкб- само за това, нали?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Кики

    30 11 Отговор

    До коментар #13 от "гост 2":

    Ако ще и 109 държави да са, няма значение. Важно е въоръжението. С какво въоръжение могат да се противопоставят България, Литва, Латвия, Естония, Черна Гора и много други малки и слаби държави? Твоя коментар ми напомня Берлин - 1945 г.последните десет дни на нацистите в бункера, когато само са яли и пили като за последно и са чакали смъртта си!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 до всички сратези

    10 29 Отговор
    А в Авганистан с какво ги пердашиха- с кремаклийки и пак ги биха и то не Русия, а СССР!

    Коментиран от #32

  • 28 до стратезите

    13 32 Отговор
    Нямате си никаква идея колко зле е Русия, нали?
  • 29 Kcaniba

    23 10 Отговор
    Робите на демокрацията определено са били по свободни при комуняките, дори не всички са подкрепили и учавствали в Прага 1968!!!
    А днес ми напомнят един добре забравен класик, Крилов - Моска и Слон.
    Кучката лае, та ще разкъса слона))))
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Барчо

    48 10 Отговор

    До коментар #17 от "гост 2":

    Не насаждай омраза към тези, които оставиха костите си по българските земи за да може България да е на картата като свободна държава. Не ме интересуват подбуди или интереси. Факта си е факт. През Втората световна нито един руски самолет не е бомбандирал Българските земи, за разлика от американските. Моята майка е оглушала от една такава бомбандировка до квартал Яворов, въпреки че е била в бомбоубежище. Леля ми е убита в мазето на родния дом 12 годишна през този ден от американска бомба. Американската медийна машина нарекоха миналата година в документален филм нашия герой летец изтребител Писарски - терорист. Ти ли ще ми хвалиш американците, бе ...... България въпреки, че е съюзник с Германия няма нито един войник пратен на фронта и не е имало смисъл да бъде мачкана, но американците го правят. Кой си те бе??? Ти ли ми се правиш на родолюбец???

    Коментиран от #34, #80

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 гост 2

    8 33 Отговор

    До коментар #31 от "Барчо":

    “... Не насаждай омраза..““ НЕ Е НАСАЖДАНЕ НА ОМРАЗА ДА ВИ ЗАЯВЯ В ЛИЦЕТО, РУСКИ ГРАЖДАНИ, ЧЕ ПРИ РУСКА ВОЕННА АГРЕСИЯ НАД БЪЛГАРИЯ, НЕ САМО АЗ, А И ВСЕКИ, КОЙТО НОСИ БЪЛГАРСКИ ГЕНИ, БЪЛГАРСКО САМОСЪЗНАНИЕ И БЪЛГАРСКИ ДУХ, ЩЕ СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ ВАС И ЩЕ ВИ СПРЕ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН! И не само това- България получава ВОЕННА ПОМОЩ И ОБЩА ОТБРАНА от НАТО! Може да сме малка държава, но сме част от ГОЛЯМ ВОЕНЕН БЛОК, и точно за това руснаците можете само да ни се зъбите, но НЯМА ДА ПОСМЕЕТЕ да ни спретнете кримският сценарий! Въпреки това- не е лошо да знаете, че не сте суперчовеци, че не сте тези, които ще владеят България, защото БЪЛГАРИЯ Е НА БЪЛГАРИТЕ, А НЕ НА РУСНАЦИТЕ!

    Коментиран от #39, #42

  • 35 Грант

    21 8 Отговор
    Иво Инджев и Ко вече могат да спят спокойно.
    П.С. Иво Инджев обикаля по софийските улици облечен като каубой. Предполагам си търси куция кон.
  • 36 гост 2

    3 20 Отговор

    До коментар #33 от "Скорпион29":

    Тържествено ти обещавам, че през семестриалната 2017-2018 г., вече ще съм слушател във Военна академия, факултет „Национална сигурност„. Продължавай да се репчиш и да обиждаш- БЛАГОДАРЯ ТИ, че ми даде малкият подтик, от който имах нужда:):):)

    Коментиран от #43

  • 37 киро

    23 6 Отговор
    Тия Натовците да внимават , че както е казал Бисмарк ( Германски пълководец и стратег - за който не знае ) - "Знам как да изкарам мечката от бърлогата , но не знам как да я върна обратно !"
  • 38 Варна

    17 4 Отговор

    До коментар #11 от "гост 2":

    Твърде много филми гледаш,
    - Остави глупостите за кинорежисьорите. а може би е добре и да изкараш поне една военна подготовка, макар и минимална. Има доброволни курсове, за които може да се обърнеш към военните окръжия.
    Като изкараш някой друг курс и после някое друго тактико- специално занятие може отново да дискутираме. До тогава е по- добре да търсиш мнението на хора с повече опит.
    Моли се да няма война скоро, че иначе не знам как бихме се справили. - Онези, които имаме подготовка вече започваме да остаряваме.

    Коментиран от #41

  • 39 Kcaniba

    23 9 Отговор

    До коментар #34 от "гост 2":

    НПО ботино,
    каква омраза бре трол??
    Ти нямаш тейко, нямаш баба, имаш иво инджев, козяк и братя роии с гейовете!!
    Как може да има омраза с народ, който ние спвчил от заличаване!!??
    Все едно народите на Русия и днешна Украина да се мразят днес!!
    Има си и в Украина свои 5 % ботове като теб, и 15% цигани, като вач, това е то!!!
    И свои 240=480 продажници!!
    Другите, останалите, милиони са братя!!!

    Коментиран от #45

  • 40 Kcaniba

    10 2 Отговор
    *СПАСИЛ от заличаване (пардон)
  • 41 гост 2

    3 22 Отговор

    До коментар #38 от "Варна":

    “...Публикувано във факти.бг: Твърде много филми гледаш,...“ Моят отговор е- “Искаш ли мир, готви се за война“ и “Който не е с България, е против нея“- двата лозунга, издигнати от вашия путлер през 2014г. след незаконната руска военна агресия и окупация на Крим. Та- аз не правя нищо друго, освен да прилагам путлеровите девизи , но с полза за себе си и за България:)

    Коментиран от #47

  • 42 Барчо

    35 8 Отговор

    До коментар #34 от "гост 2":

    Америка бомбандира България, а не Русия през Втората световна. Направи си справка!!! Това е истината!!! Отричаш ли? Където е текло, пак ще тече! Набий си го в мозъчето. Няма равенство между Крим и България!!!! В Крим 95% е руско население и те гласуваха за присъединяване към Русия!!! Ако това беше незаконно, отдавна американците да са там и да си направят военната база. Но не са.

    Коментиран от #46

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Лупи

    14 5 Отговор

    До коментар #11 от "гост 2":

    Ти си тотално неадекватна...
  • 45 гост 2

    4 19 Отговор

    До коментар #39 от "Kcaniba":

    “...Публикувано във факти.бг: Ти нямаш тейко, нямаш баба..“ Имам ве, руски трол- НО СА БЪЛГАРИ , А НЕ РУСНАЦИ, И ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ, А НЕ В РУСИЯ! И ЗА ТОВА МИ Е МИЛА БЪЛГАРИЯ, БЕ , ЧУЖДЕНЕЦО- ЗАЩОТО РОДАТА МИ Е ОТ ТУК И ЖИВЕЕ САМО ТУК! КОЙТО ТРЪГНЕ ДА НАПАДА ВОЕННО БЪЛГАРИЯ, ЩЕ СИ СЧУПИ ЗЪБА У МАЛКА БЪЛГАРИЯ!
  • 46 гост 2

    2 23 Отговор

    До коментар #42 от "Барчо":

    “...Публикувано във факти.бг: Америка бомбандира България, а не Русия през Втората световна....“ Тези бомбардировки не са разрушили собствеността на дядо ми, но твоите комунисти през 1954 г. с нощни постоянни побои са го принудили да влезе в ткзс-то с всичкото си движимо и недвижимо имущество и твоите комунисти са му нациоанлизирали принудително недвижимите имоти! Така, че- аре- бегай си в московията и не се занимавай с мен и с българите, понятно? А на оня- “бялата златка“- му кажи от мен, че е дърт пръч и че 50 деца още да направи, си остава един гамен и хулиган! Той НЕ Е еманацията на партиотизма в България, защото е руски ибрик!

    Коментиран от #54

  • 47 Варна

    21 2 Отговор

    До коментар #41 от "гост 2":

    - Ти май не слушаш момченце, какво ти говоря ?!?
    Прочети пак последното ми съобщение към теб...
    - Дадох ти съвет да вземеш да преминеш военна подготовка преди да ръсиш глупости.
    Аз съм офицер макар и от запаса, за това не се опитвай да ми даваш акъл, кое и как стои във военното дело.
    - Не ми се водят лекции нито ми се занимава със сополанковци. - Дадох ти съвет и вземи го приеми, този съвет мъжки и разсъдливо.
    Слушай хората с опит и не ми развивай глупави теории. - Като минеш подготовка и се научиш как се командват хора можеш отново да коментираш с мен на равна нога.
    - До тогава единственото нещо което трябва да правиш е да слушаш!

    Коментиран от #51

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 коки

    18 3 Отговор
    Ей този сайт качва най-новите вицове:)))
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 гуру

    13 4 Отговор

    До коментар #51 от "гост 2":

    Това с "хетерожената" все да го пишеш и него на ден по няколко пъти?! Звучи ми като самохипноза! Оооомммм

    Коментиран от #55

  • 54 Барчо

    13 9 Отговор

    До коментар #46 от "гост 2":

    Свещена простота!!! Опитваш се да казваш на черното - бяло, но не ти се получава.

    Коментиран от #56

  • 55 гост 2

    2 20 Отговор

    До коментар #53 от "гуру":

    “...Публикувано във факти.бг: Това с "хетерожената" все да го пишеш и него на ден по няколко пъти?!... “ Има просто обяснение- писна ми мъжки индивиди - предимно путлерови защитници-все да ме “мъжосват“, защото /според тях/ една жена не може да разсъждава като мен и аз би следвало задължително да съм от мъжки биологичен пол, но “от другата страна“ на дъгата...Хайде стига! Семейна жена съм и е време руският тролетариат в този форум да приеме, че и една жена може да е образована, да разсъждава логично и да има интелект!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Патето Яки

    18 3 Отговор
    Ще възпират без да има нужда браво.

    Коментиран от #115

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 гост 2

    4 14 Отговор

    До коментар #59 от "УМЕН ГУЩЕР":

    +++++++++++++! Брилянтен сарказъм! Но те си го заслужиха....
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 УМЕН ГУЩЕР

    6 23 Отговор
    Всички русофили започват деня си след ставане от леглото и обърнати към изгряващото слънце с думите-Няма друг бог освен Путин и Медведев е неговия пророк!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Агондонтер

    12 2 Отговор

    До коментар #61 от "гост 2":

    Прекаляваш във все повече упосоки. Но когато говориш за пари ставаш жалък/а. Задръж си нивото на коментарите, започваш да простееш точно толкова колкото тези срещу които се "бориш"!

    Коментиран от #70

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Агондонтер

    16 3 Отговор

    До коментар #70 от "гост 2":

    Като "читател" исках да ти дам съвет. Прави с него каквото искаш! Все пак е непоискан такъв! Претендираш за широк мироглед, но започваш да го стесняваш все повече с емоционални изблици.

    Коментиран от #73

  • 73 гост 2

    2 15 Отговор

    До коментар #72 от "Агондонтер":

    Не претендирам за нищо, защото си имам всичко. Претенции обичайно имат хора, на които им липсва онова, за което претендират. Да, съветът Ви е непоискан, и не желая да го взема под внимание. Моите “претенции“ са подплатени с труд и съответната ОКС. Толкова по въпроса от мен.

    Коментиран от #74

  • 74 onq s konq

    3 21 Отговор

    До коментар #73 от "гост 2":

    Послушай го тоя ном 72,той е ДОБРОНАМЕРЕН!А грешката ти е че употребяваш рускомислещите НЕ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ,т.е ВЖИВЯВАШ СЕ И СЕ ХАБИШ ЕМОЦИОНАЛНО,ДОКАТО ТЕ СА ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ!!...и нищо повече.Няма да ги промениш и предполагам не си го и въобразяваш - те са просто ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ И НИКОГА НЯМА ДА ПРЕЖИВЕЯТ ЧЕ ТЯ ВЕЧЕ НЕ Е РУСКИ ПОСЛУШЕН САТЕЛИТ!Помисли по въпроса.

    Коментиран от #76, #112

  • 75 ЦК на Българската Комунистическа Партия

    12 11 Отговор
    Цццццц... Колко сте зле! Всички врагове на народа и на славянската общност на РАЗСТРЕЛ и нито дума оправдание! NATO go home!

    Коментиран от #107

  • 76 гост 2

    4 15 Отговор

    До коментар #74 от "onq s konq":

    “..Публикувано във факти.бг: А грешката ти е че употребяваш рускомислещите НЕ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ,т.е ВЖИВЯВАШ СЕ И СЕ ХАБИШ ЕМОЦИОНАЛНО,ДОКАТО ТЕ СА ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ!!...“.Да- меа кулпа! Има голяма доза истина в цитата. “...Публикувано във факти.бг: те са просто ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ И НИКОГА НЯМА ДА ПРЕЖИВЕЯТ ЧЕ ТЯ ВЕЧЕ НЕ Е РУСКИ ПОСЛУШЕН САТЕЛИТ!..“ Да- направих грешка, че им признах правосубектност. Но все пак, държа да им кажа просто и разбираемо в очите, че това, което мислят за България, няма да се случи. Докато те съществуват, ще има поне 1 българин/ българка, които да им се опълчат и които няма да склонят глава и да се предадат. Искам да им стане безапелационно ясно.

    Коментиран от #109

  • 77 баварец

    5 11 Отговор
    само така - мачкай пияните ушанки!
  • 78 prost

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Барчо":

    Е, все някога ще се случи..дано е по-скоро.
  • 79 696

    4 14 Отговор

    До коментар #11 от "гост 2":

    много им обясняваш на тия мурзилки с петолъчки на челото, дето примират за бившето СеСеСеРе и са много активни в такива теми.
  • 80 ооооооо

    8 18 Отговор

    До коментар #31 от "Барчо":

    Никой не ги е викал да ни "освобождават"!
    Първият път - имперски интереси на царска Русия!
    Вторият път - налагане комунистическо господство, без да ни питат искаме ли или не!
    Нещо да кажеш?
    Рашъните винаги се били вредни за българския народ!

    Коментиран от #81, #113

  • 81 Бай хой

    19 4 Отговор

    До коментар #80 от "ооооооо":

    Съзнаваш ли какви глупости си написал? Простотия след простотия. Имат си хората империя следват си имперските интереси. Важното в случая че са ни освободили, създала се е третата Българска държава и благодарение на руските имперски интереси днес съществува България и се наричаме Българи. Има днес простаци които мечтаят Руси1 да бъде разрушена като не съзнават че яеднага след това и България ще бъде поделена.вторият път сме превзети защото борис фердинандов ни вкарва във всв на станата на нацистите. Един от най позорните моменти в Българската история. Не лъжи, питали са ни, проведен е всенароден референдум и народа е ршил със свободен вот за разлика от вкарването ни в ес и нато ФАКТ.
    Както виждаш опорните ти точки са фалшиви. Братушките винаги са ни гледали с добро, и тересували са се от желанието на Народа ни и са ни помагали. А днес сащ и нато налагат геноцид срещу Българския народ и рушат систематично България.

    Коментиран от #82

  • 82 ооооооо

    3 12 Отговор

    До коментар #81 от "Бай хой":

    Глупости пишеш!
    сега да им падне на рашъните - ще ни завладеят. Ама няма как!
  • 83 кирил

    5 14 Отговор
    според рогозин,русия може да издържи 2 седмици преди да капитулира в конвенционална война с нато

    Коментиран от #86, #117

  • 84 ААА

    17 1 Отговор

    До коментар #16 от "Алекс Алексиев":

    Както се казва в една по-съвременна скоропоговорка- Не питай старило , а питай патило. Когато някой е нападал руснаците , обикновено е следвал марш на победата на площада в неговата столица , и Русия се е разширявала териториално , и те така от 300 години. Много ви моля, не правете глупости, и не ги провокирайте да идват насам, освен като туристи. Най-бързото нещо на света ,не е нито светлината , нито мисълта, а разстройството, щото като ти дойде изведнъж на главата , нито можеш да свариш да включиш лампата, нито и една дума можеш да кажеш.
  • 85 ердоган

    11 2 Отговор
    И как ще стане това спиране?Ще се надупят и ще пръднат сигурно.
  • 86 ердоган

    16 3 Отговор

    До коментар #83 от "кирил":

    В конвенционална война не знам кой ще устиска,ама го няма Хитлер да ти ги обясни тия работи,а и Наполеон също не го виждам,няма по добър учител от историята,който е тръгнал срещу Русия не е прокопсал.
  • 87 Бай хой

    15 2 Отговор
    Тия от нато съвсем изтрещяха и се чудят от къде да изкрънкат няой цент. Четири батальона - това е най новия виц. Гитлер с двеста и петдесет дивизии бе отнесен като куцо пиле домат. Просто извиват ръцете на източноевропейците да им изхранват аскера и заптиетата.

    Коментиран от #94

  • 88 Хасан

    11 2 Отговор
    След като предизвикаха конфликти между араби и араби,мюсюлмани и мюсюлмани..наред е да има конфликти между славяни и славяни,праяославни и православни...натам отива...ще предизвикат конфликт между Полша ,Литва ,Латвия и Русия....и англосаксонците ще стоят отсрани и ще се кефят ..
  • 89 Хасан

    7 1 Отговор
    В това число и България..очаквам конфликт на България с Русия...ще кажете измислица...ами щом Катар с американска база с 10 хиляди войници и изцяло американски бизнес е обявена за терористична
  • 90 бббббб

    17 1 Отговор
    Мирогледа на САЩ: Метнал съм око на съседката,но нейния гледа лошо.Виждам агресивност ,която ще трябва да възпра някак.Мисля,че като дам някой лев на няколко клошара ще се справим с него.После ще оп.на жена му и ще искам да ми плаща за нейната и негова сигурност и безопастност.Ще живея в жилището му ,за да го обуздавам.Той ще плаща разходите ми ,докато се грижа в леглото за жена му.Все пак той е агресора ,а аз борец за правда и демокрация .А имам разходи по жена му,които ще трябва да ми покрива .Аз не съм искал да става така,но той е агресивния .С тоз поглед ме принуди да поема грижите по неговата и семейна сигурност.Разбира се всико си има цена...
  • 91 един

    5 3 Отговор
    ГОЛЕМ СМЕХ....... като едно време дето ни учеха, че българската армия е непобедима- ама не за друго, ами щото никой не желае да я побеждава. муахахахахахаха
  • 92 misli posle govori

    2 7 Отговор
    ​100 години помним руската „любов“ – ескадра бомбардира и разрушава Балчик.........

    Операцията е наказателна мярка, заради победата по време на Добруджанската епопея

    Преди 100 години на днешния ден - 13 декември 1916 г. отряд кораби в състав: крайцерът „Память Меркурия” и ескадрените миноносци „Громкий” и „Счастливьш” подлагат Балчик на разрушителна бомбардировка. От септември същата година това е третото руско нападение. През септември с.г., единствено военноморската авиация дава отпор на противника, то през декември неприятелските кораби трябва да преодоляват противодействието на разположената източно от града двуоръдейна 100-мм брегова батарея. Неин командир е капитан Георги Радков, офицер с голям боен опит, натрупан в три последователни войни, в сражения с турци, гърци и сърби. В 8 ч и 23 мин корабите на противника откриват залпов огън срещу Балчик. Две минути по-късно бреговата батарея им отговаря, започвайки неравен артилерийски двубой с руския крайцер, припомня populiarnaistoria.blogspot.bg. Превъзходството на неприятеля е огромно. За една минута артилерията от главния калибър на крайцера (шестнайсет 152-мм оръдия, от които 10 могат да водят огън едновременно по една цел) изстрелва залпове с общо тегло 3 т и 63 кг. За същото време главната артилерия на двата есминеца, съпровождащи „Память Меркурия” (общо шест 102-мм оръдия), изстрелва залпове с общо тегло 1 т и 692 кг. Залпът, който изстрелва батареята за една минута, е с тегло 44 кг. Следоват
  • 93 misli posle govori

    2 5 Отговор
    телно по огнева производителност противникът я превъзхожда над 100 пъти! В боя, продължил час и половина, батареята засипва с огън българския неприятеля в продължение на 67 минути. За това време нашите защитници изстрелват 186 снаряда. Крайцерът „Память Меркурия” е улучен няколко пъти, като едно от попаденията взривява кърмата му. Той е атакуван и бомбардиран успешно и от морската авиация (от германски и български летци), след което противникът е принуден да се оттегли. В отблъскването му участва и единствената ни подводница UB-18.

    Проведената военна операция не е тактически или стратегически ход, а наказателна мярка, породена от безсилието за водене на успешни военни действия срещу България. При това този акт се провежда, след като на 12 декември 1916 г. държавите от 4-рния съюз едностранно са направили официално предложение за спиране на войната и възстановяване на мира в Европа и е връчена колективна нота на чуждестранните дипломатически представители. Русия излиза с официалнокомюнике, в което оправдава действията си в тази тилова зона, като изтъква, че основната цел е да се разрушат българската мелница, складовете и пристанището. Според комюникето, това е предизвикано от военна целесъобразност, като се унищожават обекти, обезпечаващи продоволствието на армията. С този документ се цели да се прикрие истината, че тези обекти са разрушени още през септември, както и това, че бомбардировката и разрушаването на града е наказателна мярка, предизвикана от
  • 94 onq s konq

    3 10 Отговор

    До коментар #87 от "Бай хой":

    Декларирам най-сериозно че винаги си бил НАЙ-УМНИЯТ И НАЧЕТЕНИЯТ ОТ ФСИЧКОТО РУСОФИЛ!И все пак...ИМАШ ЛИ ИДЕЯ какво значат тия 4 БАТАЛЬОНА ,КАКВА МОЩНА ТЕХНИКА УПРАВЛЯВАТ И КАКВА ПЛОЩ ПОКРИВАТ?А що не пробваш да изчислиш колко души личен състав имат тия батальони,да ги умножиш по 20 ПРЪСТА НА ЧОВЕК И да получиш броя на ОБЩИТЕ ПРЪСТИ?От тук нататък е добре да осъзнаеш,че САМО ЕДИН ПРЪСТ Е ДОСТАТЪЧЕН ДА ЗАДЕЙСТВА ВСИЧКИ НАТОВСКИ РАКЕТИ ,ОПАСАЛИ РУСИЯ ОТВСЯКЪДЕ.А да прочете,че зад тия 4 батальона стоят 8 държави,между които САЩ,Англия,Канада и Полша С ЦЯЛАТА СИ ОГНЕВА СУХОПЪТНА И МОРСКА МОЩ? А моментална мобилизация на населението но всички натовски държави при нужда...позволяваш ли?Няма да те карам да мислиш по въпроса щото няма с кво,ама добре че има добри хора като мен да го направят вместо теб:)
  • 95 misli posle govori

    3 7 Отговор
    широкото обществено недоволство в Русия от поражението на Добруджанския фронт, поради неуспешните военни действия срещу България. С този документ се цели да се изключи всякаква аргументирана юридическа реакция от българска страна.

    Макар Балчик да е освободен от България през септември 1916 г., съгласно Букурещкия мирен договор от 28 юли 1913 г. Южна Добруджа юридически принадлежи на Румъния. Поради тази причина българското правителство не може да изрази официален протест или да използва като инструмент международното право и да осъди този акт на Русия. Не е създадена и анкетна комисия, която да разгледа случая обстойно.

    По време на тоталитарното комунистическо управление в България, заради „братските“ отношения със СССР и Румъния, историческите факти от времето на Първата световна война са манипулирани или премълчавани. Участието на България във войната срещу Румъния, Русия и Сърбия на Северния фронт (Добруджанския фронт) не са изследвани, нямат популярността, която заслужават и са бяло петно във военната история на България.

    Днес в морската градина на Балчик е издигнат паметник, който напомня за руското варварство и коварната им любов към България.
  • 96 Уюуински уиуипут

    9 3 Отговор
    Пушечно месо са тия ... големи шегаджии са шефчетата от НАТО !
  • 97 Kcaniba

    3 14 Отговор
    НАТО е най–мощния и модерен отбранителен съюз съществувал някога!Със сигурност няма проблем да спре пияните орди от изток,постоянното дрънчене на оръжие от страна на империята на злото и зомбиране на руския народ,че някой ги заплашва е стар КГБски номер за отклоняване на вниманието от истинските проблеми от управлението на режима на Путин,довело страната до изолация и мизерия....
  • 98 misli posle govori

    4 1 Отговор
    http://epicenter.bg/article/Akad--Makrov--Bombardirovkite-nad-Sofiya-po-vreme-na-Vtorata-svetovna-voyna-sa-prestaplenie--/118063/11/34

    Тук пък е материал посветен американско-британската демокрация, която се изсипва над София във вид на авиационни бомби
    от Академик Георги Марков
  • 99 999

    10 1 Отговор
    Проблема не ни е Русия а циганите които нанасят повече поражения и щети от една война.
  • 100 хаха

    6 6 Отговор
    ша спират русия тия трябва да са изванземни
  • 101 misli posle govori

    2 1 Отговор
    По отношение на бомбандирането на цивилни обекти, къщи основно, имам предвид.Падайки над къща, бомбата пробива покрива и пада буквално в мазетата и приземните етажи и тези, които са се криели на горните етажи са оцелявали.
    Така, че освен сирени и известяване е можело да се намалят цивилните жертви, чрез разбирането, какво трябва да е поведението на човек по време на бомбандировка, в случай че е нямал възможност да се установи в бомбоубежище.
    Доколкото знам в момента може да се покрият около 10% от населението в подобни укрития в случай на въздушно нападение.
  • 102 Kcaniba

    6 5 Отговор
    Съветските бомбардировки над България- една добре пазена тайна
    На 22 юни 1941 година СССР атакува Добрич по въздух
  • 103 Kcaniba

    9 4 Отговор
    "На 8 септември 1944, Червената (по-късно наречена Съветска) армия нахлува в България и установява комунистическа диктатура."
    Как така, те ни освободиха! Освободиха България от ненужната и независимост, освободиха хората от ненужната им собственост, а някои бяха даже освободени от ненужния им живот и бяха пратени направо в Царството небесно. Как да не им благодарим!

    Коментиран от #104

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Kcaniba

    3 4 Отговор
    много рано сте се запили в коневръза бре ,молодци брово наздарове б...д
  • 106 Kcaniba

    5 8 Отговор
    “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

    Русчук, 1-й Март 1886 г.

    З.Стоянов

    Из предговора към статията на Георги С. Раковски “Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, публикувана във в.”Дунавски лебед”, 1859 г.0 Захари Стоянов, статия “Русия и българската криза” пише: “С безобразните си военни действия през 1804, 1807, 1828 и 1854 тя опожари страната, погуби населението и в крайна сметка я остави на произвола на поробителите. Трябва да се отбележи, че тези войни не се вдъхновяваха никога от интересите на България, чието име не бе дори произнасяно. Не е ли Русия тази, която разруши градове като Свищов, Русчук, Силистра, Сливен, Стара Загора, Разград, Варна и т.н.” Коментар: Разгледана в по-широка перспектива, тази политика на Русия към България (а и не само към нея) е “дообогатяване” на панславизма, същността на който се изразява главно в непризнаването на отделни славянски нации и тяхното разглеждане като различни групи от един и същ народ, предопределен да се обедини под скиптъра на руските императори. Точно в този дух е прекроена и цялата история на българо-руските отношения.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 реалист

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "гост 2":

    Чета ти писанията и вече трудно се сдържам да не се поцепя от смях. Ако наистина вярваш на това, което си написал то или не живееш на тази планета или живееш в някакъв паралелен свят нямащ нищо общо с реалната действителност. А вероятно обичаш да гледаш и много фантастични филми. Хайде превъзнасяй сега, колко са силни и велики силите на НАТО и как 29 държави щели да станат като една и бля, бля, бля. Май само ти и още един двама фантазьори си вярвате на твърденията, но с нищо неподкрепени.

    Коментиран от #111

  • 109 Смяяях

    4 0 Отговор

    До коментар #76 от "гост 2":

    Фантазьор. Българите с едни цигани не могат да се справят ето последния случай в Асеновград, че с Русия се мерят. Смяяяяяххх.
  • 110 georgi

    5 1 Отговор
    Така е говорел и Наполеон и Хитлер и т.н.
  • 111 гост 3

    6 2 Отговор

    До коментар #108 от "реалист":

    Шшшш, тихо! Не й давай акъл и не я дразни! Да не вземе след като изкара "Кибер-сигурност", да запише и "КосмонаФтика" към NASA. Хептен няма да може да се стой във форума.
    Толкова ще се специализира, че ще сканира през камерите на лаптопите ретините на тези, които й четат мненията, ще ги намира благодарение на достъпа й до класифицирана информация и автоматично ще им начислява и дърпа от сметките 30 до 50 лв. за поглед на "просветление" по еди кой си член.
    Всъщност май сега е момента да почерпим мъдрост и знание на нищожна цена, че след още две висши тарифата вероятно ще скочи поне двойно, ако не и 10-рно. Абе направо, да не ги мислими и да ги смятаме трудно, направо по 1000 лв./мин. Тъй де, нали ще знае и ще има диплома "Къде да чукне". ;)
  • 112 Реалист

    1 7 Отговор

    До коментар #74 от "onq s konq":

    Добре казано! Мен също много ме забавлява истерията с която се нахвърлят на всичко "не-руско". Понякога ми дожалява че в България има такива родоотстъпници като тея спамещи ушанки.
  • 113 Барчо

    3 1 Отговор

    До коментар #80 от "ооооооо":

    Такова нещо може да напише само един верен слуга на СУЛТАНА И НЕГОВИЯ ПАДИШАХ. Ти си срам, че изобщо пишеш на кирилица. Честно казано ти дори си срам и за българските мюсюлмани. Те дори са по-българи от теб!
  • 114 Просто истината

    3 1 Отговор
    Ма тия верно са изкукали ... първо научете се да пишете правилно , не яжте букви - "възСпре+, второ Русия и хал хабер си няма да напада, някакви клоаки, които не стават за нищо , като най -за нищо не става Естония ...дришняците още квичат за окупация , въпреки ,че в 1939г. са сключили договор със СССР и са му позволили да държи войска на тяхна територия и флота в техните пристанища, за да ги пази от Хитлер ...а в 1940г., подписват договор за присъединяване към СССР - и Литва , и Латвия, и Естония ...интересното е , че предложение за пирсъединяване е получила и Финландия , но тя е отказала / 1940г./ и о , Боже изненада , никой не я е присъединил насила.
  • 115 Просто истината

    3 2 Отговор

    До коментар #57 от "Патето Яки":

    Е, те и затова ги възспират , щото нЕма нужда ...така ще ги повъзспират малко, после пък ще решат , като чичо Адолф да нанесат превантивен удар, пак без нужда ....и след това , когато вече ще има нужда да ги възспират, вече нЕма да ги възспират , ще ги посрещат с хляб и сол, както си им е навик.
  • 116 семи проф

    2 2 Отговор
    Я отивайте да бачкате в производство та да създавате блага ...а не да ми създавате психози ....или така е по лесно .Всеки търси лесното .Щяла Русия да ги нападне ...Тя ги изплю като вмирисана храна ...сега отново щяла да ги хапва ...На всичко отгоре има хора които да им вярват Простотията ходи по хората
  • 117 Дивуй

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "кирил":

    Я дай един линк към това което твърдиш
  • 118 Дивуй

    2 0 Отговор
    Някои си мислят , че войната с Русия ще е като 8 часов работен ден,после къпане а,вечеря ,телевизия ,сън ,закуска ,малко сътреляне,10 часа кафе, малко стреляне,обяд в столова с бели покривки,малко сън, кафенце в три часа, малко среляне и пак отначало и току виж ушанките капитулирани.
Новини по държави: