872 4

Малките държави са най-успешни председатели

Юнкер поздрави Естония

Малките държави са най-успешни председатели
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

„Председателството на най-малките държави в ЕС е най-успешно.“ Това заяви председателят на Европейската комисия Жан - Клод Юнкер, цитиран от Евронюс.

Той заяви това по време на поемането на председателството на Съюза от Естония.

„Сигурен съм, че председателството на Естония ще създаде положителна основа. То ще допринесе за благоденствието и сигурността на всички европейци. Като бивш премиер на друга малка държава мога да ви уверя, че председателствата на по-малките страни членки винаги са най-успешните.

Ще вървим към просперитет. Аз все още нямам смартфон. Това значи, че не мога да стана премиер на Естония. Тук всичко е толкова дигитализирано“, заяви Юнкер.

Той беше на среща с естонския премиер Юри Ратас в Талин. Естония поема председателството на ЕС от Малта. То започва от юли.

Естония


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 17:25  30.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 2 17:49  30.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Барчо
  Отговор
  3 22:52  30.06.17
  Ми тогава да председателстват само малките!!!
 • неутрален
  Отговор
  4 16:06  02.07.17
  Гъделичкаш ти Тиквока под лъжичката да надува перки като мине председателството и замечтае, че ще го вземете при Вас. Много Ви молим, вземете го още сега. На нас не ни требва. Благодарение на него сме под леда. Сега се заговори за качество и цени на храните. Сякаш до сега не го знаеха, но си крадяха, правеха си комисионни, но понеже предстои идване от европа и ще се застоите, ще Видите какви са цените принассравнени с ваще и съотношение заплати и пенсии и ще се побъркате и ще видите какъв управник е Тиквока , а оттам ще Ви светне червената лампа-колко много се отпускат средства от Европа, какво се върши и колко много е откраднал. Свет ще Ви се завие, че Ви е надскочил по краде. този нагъл крадец и разсипник на държавата. Обрекъл е народа на геноцид.

Напиши коментар:


Публикувай