Last news in Fakti

30 Юни, 2017 19:20 1 532 4

Льо Пен вече е официално обвиняема (СНИМКИ)

  • марин льо пен-
  • льо пен-
  • франция-
  • еманюел макрон-
  • национален фронт-
  • париж

На лидера на Национален фронт бяха повдигнати предварителни обвинения за злоупотреба с доверие

Льо Пен вече е официално обвиняема (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

На лидера на френската крайна десница Марин льо Пен бяха повдигнати предварителни обвинения за злоупотреба с доверие и съучастие в злоупотреба с доверие. Обвиненията бяха формулирани във връзка с разследване за финансирането на парламентарни асистенти на депутати от партията Национален фронт, предадоха световните агенции.

В съответствие с ангажиментите, поети от Льо Пен по време на кандидат-президентската кампания, тя днес се яви пред съдиите, които както се планираше, й предявиха предварителни обвинения, каза адвокатът на Льо Пен. Той добави, че клиентката му ще обжалва още в понеделник тези обвинения, които според нея нарушавали принципа на разделението на властите.

Марин льо Пен, която е евродепутат от 2004 г., е обвинявана, че е злоупотребила с доверие при използване на пари на Европейския парламент в полза на началника на кабинета си в Националния фронт Катрин Гризе и на охранителя си Тиери Лежие, уточнява съдебен източник. Тези нарушения се отнасят за периода 2009-2016 г.

Льо Пен вече е официално обвиняема (СНИМКИ)

Льо Пен бе обвинена също в съучастие в злоупотреба с доверие в периода 2014 г. - 2016 г.
Марин льо Пен дълго време отказваше да се срещне със съдии. Първата призовка й бе връчена за 10 март, но тогава тя изтъкна, че има имунитет на евродепутат и отказа да я приеме. После каза, че ще приеме призовката, но след президентските и парламентарните избори.

Магистрати ще се опитат да установят в хода на разследването, по което бяха повдигнати предварителните обвинения срещу Льо Пен, дали Националният фронт е създал механизъм, чрез който неговите постоянни служители са получавали заплати от Европейския парламент, но без да са работили там. Твърди се, че по този механизъм ЕП може би е изгубил близо 5 милиона евро от 2012 г. до 2017 г.

Льо Пен вече е официално обвиняема (СНИМКИ)

Льо Пен вече е официално обвиняема (СНИМКИ)

Седемнадесет депутати от Национален фронт, сред които Льо Пен и нейният баща Жан-Мари, са обект на разследването във Франция, започнало през 2015 г. То се отнася за най-малко 40 техни асистенти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    10 5 Отговор
    Е.С. стана по-тоталитарен от СССР..

    Коментиран от #2, #4

  • 2 antimediator

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Всички ли приятели на джуджето са такива льохмани ?!
    -Льо Пен,Волен,Уго Чавес,Мадуро ...

    Коментиран от #3

  • 3 Иван

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "antimediator":

    Волен не националист , Волен е ДС агент ,който се правеше на националист , вече няма нужда и да се прави , всички карти са свалени . Линча е въпрос на време , народа е тъп ,но всичко е до време .
  • 4 Девон

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    В смисъл че си търсят парите ли?
Новини по държави: