Last news in Fakti

1 Юли, 2017 09:30 2 273 4

Украйна задържа двама руски граничари

  • украйна-
  • граница-
  • киев-
  • крим-
  • граничар-
  • учение

Мъжете се заблудили по време на гранично учение в Крим 

Украйна задържа двама руски граничари - 1
Снимка: БТА/АР

Двама руски граничари се загубили и се оказали в Украйна, където били задържани, предаде ТАСС, цитирайки съобщение на Кримското управление за гранична охрана при руската Федерална служба за сигурност (ФСС).

Инцидентът е станал рано сутринта по време на учение край границата в Крим.

ФСС заяви, че очакват украинските власти бързо да върнат двамата граничари в Русия, задържани в украинската Херсонска област.

Съд в Украйна съобщи, че двамата са в ареста за 15 дни до приключване на официалното разследване по случая. Те не са имали документи за самоличност у себе си. При разпита им било установено, че са военнослужещи от Граничната служба на ФСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост 2

    7 15 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Двама руски граничари се загубили и се оказали в Украйна,...“ Такааа ли? Това да не е безсловесен добитък, че да се загуби и да се озове на чужда държавна територия? Да не са се загубили, когато са отишли в Украйна “на почивка“ заедно с танковете си? ;) Ха сега- тези, “загубилите се“, да бъдат изправени като свидетели -очевидци пред МНС да дават свидетелски показания- кои са, какви са, как така са се “загубили“ и как така войници от руската армия не могат да разчетат една елементарна карта, че да не пресекат държавната граница и да се озоват в чужда държава!

    Коментиран от #2

  • 2 БУМ БАМ

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "гост 2":

    ХА СЯ СИ ПОГЛЕДНИ В БГ. ПАНИЧКАТА И НЕ СЪДИ...

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дрън дрън

    5 7 Отговор
    Ей те тъй се загухиха в крим, и още са там . Най лошото , не щат да се завърнат в сибир. Гледат винаги чужди територийи, а ний чужди булки. Шарен свят , няма да се живее в мир .
Новини по държави: