1 174 0

Тръмп: Ако трябва, ще съдя CNN

Президентът на САЩ не изключва възможността да заведе дело срещу телевизията

Тръмп: Ако трябва, ще съдя CNN
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Президентът на САЩ Доналд Тръмп не изключва да подаде съдебен иск срещу новинарския тв канал CNN, съобщи днес телевизия CBS, коментирайки изказването му на приема за събиране на средства за Републиканската партия, състоял се в сряда вечерта в собствения му хотел във Вашингтон, предаде ТАСС.

Приемът бе закрит за медиите, но аудиозапис на изказването на Тръмп е получило електронното издание "Интерсепт" и го е разпространило днес, твърди Си Би Ес. Според публикацията на изданието в 40-минутната си реч Тръмп рязко е осмял CNN и сегашното ръководство на канала начело с президента Джеф Закър. Според него то "позорно" е накърнило имиджа на своята телевизионна компания.

Това са реално нечестни хора, казал Тръмп. Може би си струва да ги дам под съд? При тях всичко е пълна лъжа, чувам, че Джеф Закър скоро ще напуска. Кошмарни хора. Ако тук в аудиторията има юристи, смятащи, че ние имаме добри основания да подадем иск. Аз така мисля. Ще падне голям смях!, добавил стопанинът на Белия дом.

Участието в приема струвало по 35 000 долара на човек, като се очаквало от това в републиканската партийна каса да постъпят около 10 млн. долара, припомня CBS.

САЩ


Още по темата

 • Тръмп "преби" CNN в Twitter (ВИДЕО)

  Тръмп "преби" CNN в Twitter (ВИДЕО)

  В профила на президента на САЩ Доналд Тръмп в Twitter бе публикувано пародийно видео, в което той се появява край кеч ринга, събаря на земята и ...
  2.07.2017
  1 483
  3
 • Тръмп пак скочи на медиите

  Тръмп пак скочи на медиите

  Американският президент Доналд Тръмп упрекна „фалшивите новини“. Той обвини медиите, че се опитват да го накарат да ...
  2.07.2017
  906
  1

Напиши коментар:


Публикувай