1 Юли, 2017 13:09 2 284 1

Оливър Стоун подхвана Тръмп и за Куба (ВИДЕО)

  • оливър стоун-
  • куба-
  • хавана-
  • доналд тръмп-
  • фидел кастро

Носителят на "Оскар" осъди политиката на Белия дом към Хавана

Американският режисьор Оливър Стоун осъди решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да възприеме по-твърда политика спрямо Куба, съобщи ТАСС.

На 16 юни Тръмп обяви в Маями, Флорида, за отмяната на някои решения на своя предшественик Барак Обама, свързани с нормализиране на отношенията с Хавана. Американската администрация по-специално въвежда по-строги правила за пътувания на американски граждани до карибската страна, както и забрана за бизнес дейност с организации, контролирани от кубински военни.

Кубинското правителство рязко осъди решението на Тръмп, подчертавайки, че то е своеобразно връщане назад в американско-кубинските отношения.

Както отбелязва Пренса Латина, Стоун се е подписал под писмо, адресирано от Съюза на писателите и художниците в Куба до "приятелите на кубинската култура" в САЩ. В това послание кубинската организация нарича произнесената от Тръмп в Маями реч "остаряла, изпълнена с лицемерие и стереотипи и предназначена за аудитория, която не представлява голямата част от кубинската емиграция".

Оливър Стоун е носител на три награди "Оскар" и пет отличия "Златен глобус". Неотдавна американската кабелна телевизия "Шоутайм" показа неговия документален филм "Интервю с Путин", създаден въз основа на беседи с президента на Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    4 7 Отговор
    АХ...ТОЯ ОЛИ!!!Ама още от зората на соца си има голяяям лозунг "КУБА-ДА,ЯНКИ-НЕ"!Е да,ама като конкуренцията е окупирала всички актуални политтеми...Я ДА СЕ ОБЪРНЕМ С 50 ,60 Г НАЗАД И ДА Я ИЗНЕНАДАМЕ "В ГРЪБ" С ЯКИ ПАЧКИ СЪВЕТСКИ?Между другото "от Путин взехме квото можахме",ама след като продължава да плаща няма го пренебрегнем я?!"