1 391 0

Хиляди искат оставката на Тереза Мей в Лондон (ВИДЕО)

Хиляди искат оставката на Тереза Мей в Лондон (ВИДЕО)
Снимка: Архив
Светослава Ингилизова

Хиляди протестират в Лондон срещу строгите мерки на властта. Демонстрантите поискаха и оставката на премиера Тереза Мей, съобщиха световните агенции.

Пред централата на Би Би Си в центъра на града хората поискаха край на „затягането на коланите", което доведе до съкращения на разходите за обществени услуги.

Демонстрантите почетоха с минута мълчание паметта на жертвите на пожара в Лондон, при който загинаха най-малко 80 души. После се отправиха към площада на парламента.

Консерваторите, които загубиха парламентарното си мнозинство в предсрочните избори през юни, получиха вот на доверие в парламента в четвъртък, благодарение на подкрепата на ултра-консервативната партия DUP на Северна Ирландия.

Ден по-рано правителството категорично гласува промяна в законодателната програма на Партията на труда, която призовава за прекратяване на шестгодишното ограничение на заплащането в публичния сектор.

Великобритания


Още по темата

 • Носталгия по Европа завладя британците

  Носталгия по Европа завладя британците

  Шестима от десет британци биха искали да запазят европейското си гражданство, включително правото да живеят, работят и учат в страните от ЕС, след ...
  2.07.2017
  2 832
  5

Напиши коментар:


Публикувай