Last news in Fakti

2 Юли, 2017 11:52 6 531 1

30-годишно преследване завърши с арест

  • луис карлос да роша-
  • бразилия-
  • наркобос-
  • наркотици-
  • дрога

Полицията в Бразилия задържа наркобарона Луис Карлос да Роша, издирван от три десетилетия

30-годишно преследване завърши с арест - 1
Снимка: БТА/АР

Бразилската полиция проведе операция в щата Мато Гросо, при която беше задържан наркобаронът Луис Карлос да Роша, по прякор Бялата глава, издирван от почти 30 години, предаде ТАСС.

Органите на реда заявиха, че в акцията са участвали около 150 полицаи, издадени са били 24 заповеди за арест и са били извършени 9 обиска. Освен Да Роша е бил задържан негов приближен, иззети са скъпи автомобили, самолети и други ценности на стойност над 10 милиона долара.

За да се скрие от властите, Да Роша си е направил пластична операция и си е сменил името. Той е обвиняван в създаването на голяма мрежа за производство и разпространение на кокаин.

Според полицията наркотиците се произвеждали в Колумбия, Боливия и Перу, а после били прекарвани с лекомоторни самолети до западната част на Бразилия, откъдето се отправяли към САЩ и Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    4 1 Отговор
    И сега какво следва ? Ще чакат да разберат, кой ще наследи бизнеса им. Едва ли ще го разсипят !
Новини по държави: