2 060 2

Корумпиран политик излезе от затвора предсрочно

Бившият израелски премиер Ехуд Олмерт беше освободен от затвора Маасияху край Тел Авив

Корумпиран политик излезе от затвора предсрочно
Снимки: БТА/АР

Бившият израелски премиер Ехуд Олмерт беше освободен предсрочно от затвора тази сутрин, след като съдебните власти решиха да намалят присъдата му с една трета, съобщиха местните медии.

71-годишният Олмерт напусна затвора Маасияху в околностите на Тел Авив, където прекара 16 месеца.

Той беше принуден да подаде оставка през 2008 г. след обвинения във взимане на подкупи и възпрепятстване на правосъдието във връзка със сделки за строителството на луксозен жилищен комплекс по времето, когато е бил кмет на Ерусалим и министър на търговията и индустрията.

Олмерт беше настанен в затворническа болница със сърдечни оплаквания на 20 юни. В социалните мрежи се появиха негови снимки, на които изглежда явно болен и силно отслабнал.

Корумпиран политик излезе от затвора предсрочно

Проблемите му със съдебната система въпреки освобождаването му не са свършили, отбелязва Reuters. Той е изправен пред нови обвинения - в опит да изнесе от затвора свръхсекретна информация, тъй като помолил адвоката си да изнесе ръкопис с мемоарите му, без цензорите да го проверят.

Израел

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Юрист
  Отговор
  1 13:54  02.07.17
  Даже в Израел, страна наистина от третия свят, премиерът влиза в затвора! В България, Европейски сюъз, това на дали ще стане някога, или поне не през този век. Колкото и престъпления да извърши, какъвто и геноцид над народа си.
 • onq s konq
  Отговор
  2 14:27  02.07.17
  Точно става дума за капката катран в кацата с мед-как ЕДИН корумпиран политик може да корумпира ЦЯЛ ЗАТВОР1

Напиши коментар:


Публикувай