1 349 3

Шулц: Меркел е твърде мека с Тръмп

Трябва ли да правим отстъпки на Тръмп, на Ердоган, на Путин?, попита лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц

Шулц: Меркел е твърде мека с Тръмп
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц разкритикува канцлерката Ангела Меркел за това, че не проявява по-голяма твърдост към американския президент Доналд Тръмп, предаде DРА.

Канцлерът рядко смее да влиза в конфликт с американския президент. Досега тя винаги остава само на теория, каза Шулц в интервю за германската преса.

Не можете от време на време да отговаряте на един президент с ясно "не". Аз бих казал на Тръмп: Вашите разсъждения за военно увеличение, което не е оправдано от нищо, не са наши, заяви той.

Шулц е основен съперник на Меркел за канцлерския пост на парламентарните избори през септември. Първоначалното въодушевление от неговата кандидатура отслабва, а социалдемократите сега изостават от консерваторите на канцлера с двуцифрена разлика в проучванията на общественото мнение.

Шулц каза, че критиките му са насочени не само срещу Меркел, а и срещу другите лидери, които ще участват в срещата на Г-20 в Хамбург следващата седмица.

Срещата на Г-20 ще бъде среща на необвързващите заявления. Демократичните правителства би трябвало да се запитат дали искат да подписват документи с минимално съгласие с автократи. Вместо това те би трябвало ясно да се отличават в защитата на климата, в миграцията и политиката за развитие, заяви той.

Трябва ли да правим отстъпки на Тръмп, на Ердоган, на Путин? Не, попита в заключение Шулц.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Флекса
  Отговор
  1 13:37  02.07.17
  Да втвърдява!
 • Гост
  Отговор
  2 14:30  02.07.17
  Да! Меркел трябва да е по твърда спрямо тоя ненормален кравар. Дипломатичността и добрия тон спрямо това невъзпитано постоянно плямпащо глупости и сеещо омраза същество са меко казано неуместни! Най хубавото нещо в него както каза Берлускони е жена му :)
 • юрист
  Отговор
  3 22:46  02.07.17
  Самата меркел извърши множество нарушения на германската конституция и би следвало да претърпи процедура по импийчмънт. Освен това-тя инициира противоправното и незаконно приемане на нелегални имигранти от държави- членове на ЕС, който са различни от германия. За мен меркел е унищожителката на Европа и на европейските държави и трябва да й се търси отговорност като германски канцлер в СЕС/ Съда на ЕС/.

Напиши коментар:


Публикувай