1 670 0

Десетки хиляди под дъжда срещу глобализацията (СНИМКИ)

Масови демонстрации в Хамбург преди срещата на върха на Г-20 

Десетки хиляди под дъжда срещу глобализацията (СНИМКИ)
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Десетки хиляди демонстранти се събраха на шествие под дъжда днес в Хамбург, за да протестират против глобализацията, броени дни преди срещата на върха на Г-20 на 7 и 8 юли, предаде Reuters.
За форума на лидерите на 20-те най-големи световни икономики в града ще бъдат разположени 21 000 полицаи от цяла Германия.

Демонстрацията в Хамбург е напълно мирна, заяви говорител на полицията пред АП.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви по-рано, че участниците в срещата на Г-20 ще трябва да се съсредоточат върху устойчивия и инклузивен икономически растеж, вместо върху собственото си благоденствие, информира Reuters.

В седмичното си обръщение в интернет Меркел изтъкна, че този година срещата на върха на Г-20 ще се задълбочи и върху проблеми, издигани от протестиращите, като разпределението на богатствата и потреблението на ресурсите, едновременно със свързани теми като климатичните промени, свободната търговия, защитата на потребителите и поддържането на социалните стандарти.

В пристанището на Хамбург активисти на Грийнпийс демонстрираха днес пред товарен кораб с въглища, за да настояват за спирането на използването на въглища за производство на електричество, съобщава АП.

Организаторите на протестите очакват над 100 000 демонстранти да участват в неколкодневните демонстрации преди и по време на срещата на Г-20 в петък и събота.

Властите се опасяват от насилие поради присъствието на леви екстремисти сред протестиращите.
Федералната криминална полиция освен това се бои, че могат да бъдат повредени различни инфраструктури, включително пристанището и летището в пристанищния град.

Германия


Още по темата

 • Шулц: Меркел е твърде мека с Тръмп

  Шулц: Меркел е твърде мека с Тръмп

  Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц разкритикува канцлерката Ангела Меркел за това, че не проявява по-голяма твърдост към американския ...
  2.07.2017
  1 349
  3
 • Германската полиция е готова за срещата на Г-20

  Германската полиция е готова за срещата на Г-20

  „Може да гарантираме сигурност. Полицията е добре подготвена, 20 000 полицаи ще следят за реда по време на срещата на държавите от Г-20. Няма да ...
  1.07.2017
  1 051
  0
 • Меркел и Путин обсъдиха темите на Г-20

  Меркел и Путин обсъдиха темите на Г-20

  Германският канцлер Ангела Меркел и президентът на Русия Владимир Путин обсъдиха темите на предстоящата среща на Г-20, която ще се състои на 7 и 8 ...
  30.06.2017
  1 091
  5

Напиши коментар:


Публикувай