Last news in Fakti

2 Юли, 2017 15:36 2 026 0

Десетки хиляди под дъжда срещу глобализацията (СНИМКИ)

  • г-20-
  • хамбург-
  • германия-
  • протест-
  • ангела меркел

Масови демонстрации в Хамбург преди срещата на върха на Г-20 

Десетки хиляди под дъжда срещу глобализацията (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Десетки хиляди демонстранти се събраха на шествие под дъжда днес в Хамбург, за да протестират против глобализацията, броени дни преди срещата на върха на Г-20 на 7 и 8 юли, предаде Reuters.
За форума на лидерите на 20-те най-големи световни икономики в града ще бъдат разположени 21 000 полицаи от цяла Германия.

Демонстрацията в Хамбург е напълно мирна, заяви говорител на полицията пред АП.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви по-рано, че участниците в срещата на Г-20 ще трябва да се съсредоточат върху устойчивия и инклузивен икономически растеж, вместо върху собственото си благоденствие, информира Reuters.

Десетки хиляди под дъжда срещу глобализацията (СНИМКИ)

Десетки хиляди под дъжда срещу глобализацията (СНИМКИ)

В седмичното си обръщение в интернет Меркел изтъкна, че този година срещата на върха на Г-20 ще се задълбочи и върху проблеми, издигани от протестиращите, като разпределението на богатствата и потреблението на ресурсите, едновременно със свързани теми като климатичните промени, свободната търговия, защитата на потребителите и поддържането на социалните стандарти.

В пристанището на Хамбург активисти на Грийнпийс демонстрираха днес пред товарен кораб с въглища, за да настояват за спирането на използването на въглища за производство на електричество, съобщава АП.

Десетки хиляди под дъжда срещу глобализацията (СНИМКИ)

Организаторите на протестите очакват над 100 000 демонстранти да участват в неколкодневните демонстрации преди и по време на срещата на Г-20 в петък и събота.

Властите се опасяват от насилие поради присъствието на леви екстремисти сред протестиращите.
Федералната криминална полиция освен това се бои, че могат да бъдат повредени различни инфраструктури, включително пристанището и летището в пристанищния град.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: