870 3

Няма опасност за живота на ранените българи в Турция

Двама от шестимата пострадали са изписани от болниците, в които са били настанени

Няма опасност за живота на ранените българи в Турция
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Няма опасност за живота на ранените българи, катастрофирали с бус вчера в Турция. В това се увери консул от посолството ни в Анкара, който е посетил пострадалите, съобщиха от МВнР.

От министерството припомнят, че двама български граждани загинаха, а други шестима бяха ранени при катастрофа в Централна Турция, след като микробус със софийска регистрация се сблъска челно с пътнически микробус с турски номера на пътя Кония - Караман.

Двама от шестимата пострадали са изписани от болниците, в които са били настанени. Четирима са под лекарско наблюдение в местни болници без опасност за живота. Един от тях е в стабилно състояние и ще бъде изписан в близките дни, на другите трима предстоят операции във връзка със счупени крайници.

Установена е самоличността на двамата загинали българи, посолството в Анкара е установило контакт с роднините и оказва необходимото съдействие по транспортиране на тленните останки до родината.

Турция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • юрист
  Отговор
  1 19:39  02.07.17
  “...Публикувано във факти.бг: От министерството припомнят, че двама български граждани загинаха, а други шестима бяха ранени при катастрофа в Централна Турция, след като микробус със софийска регистрация се сблъска челно с пътнически микробус с турски номера на пътя Кония - Караман...“ Следователно- лицата НЕ СА българи- т.е. от народността българи, а са БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ- т.е. лица с българско гражданство, които може да са и с небългарско самосъзнание. СПРЕТЕ ДА НАРИЧАТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ “БЪЛГАРИ“! В Р. БЪЛГАРИЯ ИМА ЮРИДИЧЕСКА РАЗЛИКА В СЪДЪРЖАНИЕТО НА ДУМАТА “БЪЛГАРИН“ И СЪДЪРЖАНИЕТО НА СЛОВОСЪЧЕТАНИЕТО “ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН“.
 • помацу
  Отговор
  2 21:01  02.07.17
  Двуличници!Когато ви отърва са българи,когато не винотърва са с българско гражданство,вашето двуличие край няма.
 • ГЕРО
  Отговор
  3 22:16  02.07.17
  Ам че те се блъснали в номера на турския бус. Всичките сме БГ граждани, ама аз съм влах, по скоро съм румънец отколкото Българин. Така е , не всеки е Бъгарин.

Напиши коментар:


Публикувай