2 Юли, 2017 19:34 1 208 3

Няма опасност за живота на ранените българи в Турция

  • турция-
  • българи-
  • катастрофа-
  • кония-
  • бус-
  • мвнр

Двама от шестимата пострадали са изписани от болниците, в които са били настанени

Няма опасност за живота на ранените българи в Турция - 1
Снимка: Shutterstock

Няма опасност за живота на ранените българи, катастрофирали с бус вчера в Турция. В това се увери консул от посолството ни в Анкара, който е посетил пострадалите, съобщиха от МВнР.

От министерството припомнят, че двама български граждани загинаха, а други шестима бяха ранени при катастрофа в Централна Турция, след като микробус със софийска регистрация се сблъска челно с пътнически микробус с турски номера на пътя Кония - Караман.

Двама от шестимата пострадали са изписани от болниците, в които са били настанени. Четирима са под лекарско наблюдение в местни болници без опасност за живота. Един от тях е в стабилно състояние и ще бъде изписан в близките дни, на другите трима предстоят операции във връзка със счупени крайници.

Установена е самоличността на двамата загинали българи, посолството в Анкара е установило контакт с роднините и оказва необходимото съдействие по транспортиране на тленните останки до родината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    6 3 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: От министерството припомнят, че двама български граждани загинаха, а други шестима бяха ранени при катастрофа в Централна Турция, след като микробус със софийска регистрация се сблъска челно с пътнически микробус с турски номера на пътя Кония - Караман...“ Следователно- лицата НЕ СА българи- т.е. от народността българи, а са БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ- т.е. лица с българско гражданство, които може да са и с небългарско самосъзнание. СПРЕТЕ ДА НАРИЧАТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ “БЪЛГАРИ“! В Р. БЪЛГАРИЯ ИМА ЮРИДИЧЕСКА РАЗЛИКА В СЪДЪРЖАНИЕТО НА ДУМАТА “БЪЛГАРИН“ И СЪДЪРЖАНИЕТО НА СЛОВОСЪЧЕТАНИЕТО “ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН“.
  • 2 помацу

    5 3 Отговор
    Двуличници!Когато ви отърва са българи,когато не винотърва са с българско гражданство,вашето двуличие край няма.
  • 3 ГЕРО

    1 0 Отговор
    Ам че те се блъснали в номера на турския бус. Всичките сме БГ граждани, ама аз съм влах, по скоро съм румънец отколкото Българин. Така е , не всеки е Бъгарин.
Новини по държави: