1 057 4

Въоръжени откриха стрелба пред джамия

Сред ранените има и 7-годишно момиче

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Осем души бяха ранени, след като въоръжени мъже откриха стрелба в неделя вечер пред джамия в южния френски град Авиньон, съобщи „Фигаро“.

Огънят е открит около 22:30 часа местно време в неделя вечерта. Мюсюлмани са напускали джамията, когато пред нея е спрял автомобил Renault Clio. Двама мъже с качулки са започнали да стрелят.

Сред ранените има и 7-годишно момиче. Френските сили за сигурност обявиха, че не разглеждат случилото се като терористично нападение. Полицията съобщи, че атаката не е била насочена срещу религиозната общност.

„Няма връзка между нападението и мястото на местопрестъплението“, обявиха властите. По случая се води разследване. Полицията издирва нападателите, които са избягали след атаката. Според информация на свидетели в автомобила е имало четирима души.

Инцидентът се случва близо две седмици, след като мъж се вряза с превозно средство в мюсюлмани, напускащи джамия в британската столица Лондон.

Франция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Джон Смит
  Отговор
  1 08:29  03.07.17
  Само такива новини! А стрелците марш на стрелбището за подобряване на стрелковата подготовка!
 • Да го кажем направо
  Отговор
  2 08:40  03.07.17
  Еми то се знаеше-нормална реакция на гражданите...Реално,политиците на Е.С. превърнаха добрата стара Европа във кочина,при което освен кочината има и граждански бунтове със оръжие. Абе направо сринаха европейската цивилизация----и то само заради малоумните си евро-атлантически ценности и да угодят на САЩ.....
 • 3 13:43  03.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Uflaf
  Отговор
  4 06:03  04.07.17
  Не могат да си оправят сметките с дрогата която минава през джамиите.

Напиши коментар:


Публикувай