755 2

Негативни фактори влияят на САЩ и Китай

Телефонен разговор между Доналд Тръмп и Си Цзинпин

Негативни фактори влияят на САЩ и Китай
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Отношенията между САЩ и Китай са засегнати от негативни фактори. Това заяви китайският държавен глава Си Дзинпин, цитиран от Inquirer.

Това е станало по време на телефонен разговор между него и американския президент Доналд Тръмп.

Тръмп проведе паралелни разговори с Дзинпин и японския премиер Шиндзо Абе. Основна тема на разговор беше ситуацията със Северна Корея.

„САЩ и Китай постигнаха значителни резултати в развитието на отношенията по между си. Те обаче са засегнати от някои негативни фактори. Призовавам президента Тръмп да заеме подобаваща позиция относно Тайван и политиката за Единен Китай“, заяви Дзинпин.

Тръмп е изразил своето притеснение от развитието на ядрената програма на КНДР. Двамата лидери са подчертали ангажимента си за премахването на ядреното оръжие от Корейския полуостров.

Разгледани са били различни международни теми. Обсъдена е била и предстоящата среща на Г-20 в Хамбург. Тя ще се проведе на 7 и 8 юли.

Китай


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Да го кажем направо
  Отговор
  1 12:23  03.07.17
  САЩ са негативният фактор в отношенията с Китай...а и във отношението към цял свят.Където и да са се намесили-само кръв,разруха и смърт.
 • ели
  Отговор
  2 23:19  03.07.17
  Ако кажем че, САЩ е не "империя зла" а е "световно зло " мисля че, е по правилно защото последните 70 годuни (имам придвид след 1945 годuна) навсякъде разруха, кръв, сълзи, и милиони нещастни хора.

Напиши коментар:


Публикувай