4 189 4

Стивън Хокинг: Тръмп ще докара Земята до дъждове от сярна киселина

Британският астрофизик предупреди, че решението на Тръмп да изтегли САЩ от Парижкото споразумение за климата води към необратими промени

Стивън Хокинг: Тръмп ще докара Земята до дъждове от сярна киселина
Снимки: Shutterstock

Британският астрофизик Стивън Хокинг предупреди, че решението на Доналд Тръмп да изтегли САЩ от Парижкото споразумение за климата води към необратими промени.

Един ден биха могли дори да завалят дъждове от сярна киселина.

Земята може да поеме по път, който ще я доведе до състоянието на планетата парник Венера, каза Хокинг в интервю за ВВС.

В публичните си изяви ученият неведнъж е споделял загрижеността си за бъдещето на човешкия род. Сега сновното му безпокойство е свързано с решението на Тръмп за оттегляне от Парижкото климатично споразумение, сключено през 2015 г. за намаляване на парниковите газове.

Стивън Хокинг: Тръмп ще докара Земята до дъждове от сярна киселина

Ние сме близо до онзи праг, отвъд който глобалното затопляне става необратимо – заяви астрофизикът. - Действието на Тръмп може да тласне Земята до ръба, след който тя ще стане като Венера, с температура от 250 градуса и с дъждове от сярна киселина.

Климатичното промяна е една от най-големите опасности, пред която сме изправени, но тя е такава, че можем да я избегнем, ако действаме сега – продължи Хокинг.

Като отрича доказателствата за климатичните промени и като се оттегля от Парижкото споразумение, Тръмп ще причини на нашата красива планета предотвратими в момента екологични поражения, ще застраши естествения свят за нас и нашите деца, каза още той.

Великобритания

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 666
  Отговор
  1 20:52  03.07.17
  Тия ще ни докарат до там да се радваме, че ще фърлим топа от ГМО и химия. По-добре ще сме от тия, дет ще ги кваси киселинен дъжд.
 • Само сте го избрали
  Отговор
  2 21:50  03.07.17
  Сега сами жънете хляба! Аз лягам да спя на спокойствие... Изобщо не ме интересува, не се оплаквайте!
 • Геро
  Отговор
  3 22:35  03.07.17
  И Бат Арни го еще казал... трябва да действаме, да вземем мерки.... А той вълка в тяхната кошара. А че и Бат ни Арни и той такъв
 • Т.Живков
  Отговор
  4 23:07  03.07.17
  Тоя кривундел да пали количката

Напиши коментар:


Публикувай