Last news in Fakti

3 Юли, 2017 17:09 8 751 4

Стивън Хокинг: Тръмп ще докара Земята до дъждове от сярна киселина

  • стивън хокинг-
  • климат-
  • парижко споразумение за климата-
  • доналд тръмп-
  • киселинен дъжд

Британският астрофизик предупреди, че решението на Тръмп да изтегли САЩ от Парижкото споразумение за климата води към необратими промени

Стивън Хокинг: Тръмп ще докара Земята до дъждове от сярна киселина - 1
Снимки: Shutterstock

Британският астрофизик Стивън Хокинг предупреди, че решението на Доналд Тръмп да изтегли САЩ от Парижкото споразумение за климата води към необратими промени.

Един ден биха могли дори да завалят дъждове от сярна киселина.

Земята може да поеме по път, който ще я доведе до състоянието на планетата парник Венера, каза Хокинг в интервю за ВВС.

В публичните си изяви ученият неведнъж е споделял загрижеността си за бъдещето на човешкия род. Сега сновното му безпокойство е свързано с решението на Тръмп за оттегляне от Парижкото климатично споразумение, сключено през 2015 г. за намаляване на парниковите газове.

Стивън Хокинг: Тръмп ще докара Земята до дъждове от сярна киселина

Ние сме близо до онзи праг, отвъд който глобалното затопляне става необратимо – заяви астрофизикът. - Действието на Тръмп може да тласне Земята до ръба, след който тя ще стане като Венера, с температура от 250 градуса и с дъждове от сярна киселина.

Климатичното промяна е една от най-големите опасности, пред която сме изправени, но тя е такава, че можем да я избегнем, ако действаме сега – продължи Хокинг.

Като отрича доказателствата за климатичните промени и като се оттегля от Парижкото споразумение, Тръмп ще причини на нашата красива планета предотвратими в момента екологични поражения, ще застраши естествения свят за нас и нашите деца, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    6 5 Отговор
    Тия ще ни докарат до там да се радваме, че ще фърлим топа от ГМО и химия. По-добре ще сме от тия, дет ще ги кваси киселинен дъжд.
  • 2 Само сте го избрали

    3 3 Отговор
    Сега сами жънете хляба! Аз лягам да спя на спокойствие... Изобщо не ме интересува, не се оплаквайте!
  • 3 Геро

    2 1 Отговор
    И Бат Арни го еще казал... трябва да действаме, да вземем мерки....
    А той вълка в тяхната кошара. А че и Бат ни Арни и той такъв
  • 4 Т.Живков

    4 5 Отговор
    Тоя кривундел да пали количката
Новини по държави: