1 011 1

Потоп и човешки жертви в Китай (ВИДЕО+СНИМКИ)

Проливните дъждове взеха десетки жертви, щетите са за близо 3 млрд. долара 

Потоп и човешки жертви в Китай (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Проливните дъждове над източните, южните и югозападните райони на Китай в края на юни са отнели живота на 33-ма души, а други 15 все още се смятат за изчезнали, сочат данни, публикувани от министерството на гражданската администрация на КНР, предаде ТАСС.

В бедствената зона попаднаха в различна степен провинциите Анхуей, Цзянси, Хубей, Хунан, Съчуан, Гуейчжоу, Гуанси-Чжуанския автономен район, както и мегаполисът Чунцин, който е на централно подчинение.

В много от тези места паднаха рекордни количества валежи, което доведе до наводнения и земни свличания. По данни на министерството, от 29 юни досега в тези райони от стихията са пострадали над 9,6 млн. души.

Пороите са нанесли големи щети на селскостопански ферми с обща площ над 668 хил. хектара. Разрушени са над 19 хиляди домове. Преките икономически щети се оценяват на 18,8 млрд. юана (около 2,8 млрд. долара).

В пострадалите райони действат спасителни служби, които оказват необходимата помощ на населението. Синоптиците предвиждат продължаване на проливните валежи в провинциите Юнан и Съчуан, както и в някои други южни райони на страната в следващите дни.

Китай


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 09:58  06.07.17
    Аве,кой ви ги казва тези китайски имена на провинции и градове.Тотални глупости. Питайте някой китаец как се произнасят! Анхуй:),ДжянШи,Гуиджоу,Чон(г)чин(г).

Напиши коментар:


Публикувай