Last news in Fakti

3 Юли, 2017 19:00 1 998 13

Полша иска от Тръмп защита срещу Русия

  • полша-
  • русия-
  • доналд тръмп-
  • защита-
  • нато-
  • ес-
  • варшава

Варшава ще настоява Вашингтон да се ангажира със защитата й от действията на Москва

Полша иска от Тръмп защита срещу Русия - 1
Снимки: БТА/АР

Полското правителството би искало при посещението си във Варшава тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп да даде уверения, че присъствието на американски войници в Полша ще продължи, докато сигурността в района е застрашена от Русия. Това заяви външният министър Витолд Вашчиковски, цитиран от АП.

Очаква се Тръмп да държи реч по време на краткото си посещение във Варшава в четвъртък. Визитата ще се състои преди срещата на върха на Г-20 в Германия, където президентът ще се срещне с руския си колега Владимир Путин.

Полша и страните в района са обезпокоени за сигурността си заради нарасналата военна дейност на Русия.

Полша иска от Тръмп защита срещу Русия

Пред журналисти Вашчиковски каза още, че би искал да чуе от Тръмп уверения, че ротационното присъствие на хиляди американски войници в Полша ще продължи, "докато има заплаха"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съпротивата

    17 10 Отговор
    Съпротивата е безсмислена! Полша ще бъде разбита! Руската армия е непобедима и за пореден път ще размаже поляците!!!

    Коментиран от #6, #8

  • 2 Хасан

    13 2 Отговор
    Саудиците искат защита и направиха 300 милиарда оборот,катарци искат защита и направиха покупка за 100 милиарда...интерсно колко ще струва това на Полша

    Коментиран от #4

  • 3 Ввв

    7 1 Отговор
    Тъй ли щяло да стане,а дано,ама надали
  • 4 onq s konq

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Интересни са ти парите за сигурността на Полша,а някакси хич не ти е интересно дали изобщо ще има такава държава...
  • 5 Филип

    14 3 Отговор
    С тия толко НАТОвски бази там, има за какво да се притесняват.... Не им се щеше да вярват, че при един сблъсък ще се обстрелват първо базите и ще има невинни жертви ама е! ПАНовете са си виновни, те позволиха това, сега ги наду шубето. И има защо.
  • 6 юрист

    5 15 Отговор

    До коментар #1 от "Съпротивата":

    “...Публикувано във факти.бг: Руската армия е непобедима и за пореден път ще размаже поляците!!!..“ С две думи- пропагандирате започването на трета завоевателна РУСКА световна война срещу държавите от ЕС и НАТО, така ли? Полша е член на НАТО- НАПАДЕНИЕТО НА ЕДНА ДЪРЖАВА ОТ НАТО Е ЕДНАКВО С НАПАДЕНИЕ НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ОТ НАТО- чл.5 от Договора за НАТО. И за последно- НК Глава четиринадесета. ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ МИРА И ЧОВЕЧЕСТВОТО Раздел I. Престъпления против мира Чл. 407. Който върши ПО КАКЪВТО И ДА Е НАЧИН ПРОПАГАНДА ЗА ВОЙНА, се наказва с лишаване от свобода до осем години.
  • 7 Godim

    4 10 Отговор
    Абре ти си повече от мужик що не се преместиш заедно с произхода на рублашкото си самосъзнание при Путян, да му се радваш на червеният площад?
  • 8 European

    1 9 Отговор

    До коментар #1 от "Съпротивата":

    Не си чувал и за Пилсудски, и до къде е закарал червеноармейците.Ма от къде да знаеш , вас не ви учат за пораженията на съветите.

    Коментиран от #10

  • 9 Кака Гинка

    9 3 Отговор
    Тези искат от вълка да им пази стадото! Наистина ли вярват,че при евентуално нападение,американците ще влязат във война с Русия заради тях?! Поне да имаха петрол или диаманти...
  • 10 Сибирь

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "European":

    А после какво стана?! Умориха 20 000 човека,после реват за Катин! Макар,че там германците са се постарали! Те поляците са влизали и в Кремъл, ама после..... И с Наполеон бяха ...:) И после пак секс! И киев са държали, и украинска нация измислиха Всеки път,когато руската мечка лежи в храстите тия вадят голямата калъчка и тръгват да я дерат! Ама мечката се оказва,че е заспалия ,а пък и мъжка и после.....
  • 11 Гост

    3 1 Отговор
    Полша е държава с най-много обещавана помощ , и в същото време , държавата която най-много е яла "голата опашка" Дали ако Хитлер беше набил колците на река Буг, и не беше потеглил на Изток, някой сега щеше да е чувал за Полша?
  • 12 Пеньо

    1 2 Отговор
    Джуджефилите отново мечтаят за войни, но друг да ги води.
  • 13 Kcaniba

    2 0 Отговор
    Пооски ку. ви пак квичат!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания