997 0

И Румъния е под вода

Поройните дъждове предизвикаха сериозни наводнения в северната ни съседка

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Улици, училища, фабрики и жилища са наводнени след поройни дъждове в редица окръзи в Румъния днес, съобщават медиите в северната ни съседка.

Страната се намира под предупреждение "оранжев код" за силни дъждове, който е в сила до утре сутринта, а метеоролозите очакват най-обилни валежи в южните области Олтения и Мунтения и в южната част на западната област Банат, като през нощта се очаква дъждовете да се пренесат в Добруджа и южната част на източната област Молдова.

Инспекторатът за извънредни ситуации в Букурещ и околния окръг Илфов съобщи, че само в рамките на половин час - между 15.30 и 16.00 часа - е получил 15 молби за изпомпване на водата от наводнени жилища и пътни участъци и за отстраняване на паднали дървета. Няма данни за пострадали хора.

Наводнени улици има и в окръг Гюргево, дървета са паднали върху автомобили и са блокирали шосета в окръг Арджеш, а в южния град Слатина е наводнено училище и фабрика за конфекция. Властите посочват, че засега не се налага евакуация на населението.

Румъния


Напиши коментар:


Публикувай