1 551 2

Скандал: Евродепутати скатават от работа

Юнкер и Таяни влязоха в сблъсък заради отсъствието на евродепутатите от пленарната зала 

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Председателите на ЕК и на ЕП Жан-Клод Юнкер и Антонио Таяни влязоха в сблъсък заради празната пленарна зала в Страсбург.

Парламентът става за смях, това е несериозно, коментира Юнкер заради присъствието едва на трийсетина - по неговите думи - евродепутати в залата. Заседанието, толкова зле посетено, бе насрочено за обсъждането на малтийското председателство на Съвета на ЕС.

Това е несериозно, ако тук днес бяха германският канцлер Ангела Меркел или френският президент Еманюел Макрон, залата щеше да бъде пълна, коментира Юнкер. Той бе прекъснат на два пъти от Таяни, който настоя за уважителен тон към институцията. ЕП контролира ЕК, а не обратното, заяви Таяни.

Повече няма да участвам в подобни заседания, необходимо е уважение и към малките държави, каза Юнкер. Той даде една-единствена оценка за малтийското председателство - "прекрасна работа".

В отчета си пред евродепутатите малтийският премиер Джоузеф Мускат отбеляза като успех на приключилото преди дни председателство отпадането на роуминга в ЕС, приетото законодателство срещу избягването на плащането на данъци.

Той съобщи, че цялата малтийска армия е впрегната в спасяването на хора в Средиземно море, но добави, че това не може да продължава вечно. Не обвинявам държавите, които искат да защитят собствения си интерес, необходим ни е начин да се справим заедно с миграционния прилив, посочи Мускат.

Той определи оттеглянето на Великобритания от ЕС като "чудовище, което никой от нас не се опита да спре".

Франция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ицка
  Отговор
  1 11:10  04.07.17
  А беше сериозно, когато Юнкер се беше напил като казак и щипеше президентите по бузките, така ли?:))
 • Али Раза
  Отговор
  2 11:24  04.07.17
  Юнкер е пияница

Напиши коментар:


Публикувай